Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 20. 11:34

Zselés Ricoh nyomtatók kisebb vállalkozásoknak is

Hazánkba is megérkeztek a Ricoh zselés technológiával működő, kisebb vállalkozásoknak és vállalatoknak szánt GelSprinter nyomtatói, amelyek a fekete-fehér nyomatok költségénél alig magasabb árú színes nyomtatást kínálnak. Az Aficio GX 3000, GX 3050N és a GX 5050N modellekkel a Ricoh tovább kívánja erősíteni pozícióját a nyomtatópiacon. Az új technológia az alsókategóriás lézernyomtatók, az üzleti tintasugaras nyomtatók és a monokróm lézernyomtatók jelenlegi felhasználói számára nyújthat költséghatékonyabb megoldást.

HIRDETÉS

[HWSW] Hazánkba is megérkeztek a Ricoh zselés technológiával működő, kisebb vállalkozásoknak és vállalatoknak szánt GelSprinter nyomtatói, amelyek a fekete-fehér nyomatok költségénél alig magasabb árú színes nyomtatást kínálnak. Az Aficio GX 3000, GX 3050N és a GX 5050N modellekkel a Ricoh tovább kívánja erősíteni pozícióját a nyomtatópiacon. Az új technológia az alsókategóriás lézernyomtatók, az üzleti tintasugaras nyomtatók és a monokróm lézernyomtatók jelenlegi felhasználói számára nyújthat költséghatékonyabb megoldást.

A Ricoh hazai leányvállalata 2006 májusában jelentette be itthon az első új, zselés technológiára épített nyomtatóját. Az Aficio MP C1500SP nyomtató szkennerként, másolóként és faxként is használható amellett, hogy egy teljes értékű színes hálózati nyomtató. A folyékony zselé, vagy gél használatával a nyomtatók víz- és napálló nyomatok készítésére képesek. A Liquid Gel legnagyobb előnye, hogy amint a papírra kerül, azonnal meg is szárad, lehetővé téve ezáltal a nagysebességű -- akár percenként 30 oldalas -- nyomtatást, kétoldalas, színes és fekete-fehér változatban egyaránt.

A különleges Level Color üzemmód használatával a színes nyomtatás oldalankénti költsége alig magasabb, mint a fekete-fehér nyomtatásé. Ez a funkció képes megkülönböztetni a képeket és a grafikákat a szövegtől, így, amíg a szöveget továbbra is normális vastagsággal nyomtatja, addig akár 50 százalék színes festék is megspórolható a dokumentumban található képeken és grafikákon amellett, hogy minden esetben tökéletesen éles és olvasható szöveget kapunk.

A teljes birtoklási költséget a Ricoh a festékpatronok élettartamával és kialakításával is csökkentheti. A berendezések négy különálló festéktartályt és nyomtatófejenként egy gyűjtőtartályt használnak. A nyomtatófejek nem részei a festékpatronoknak és a nyomtató teljes élettartamán át kitartanak.

Ricoh Aficio GX 5050N
Ricoh Aficio GX 5050N

Mivel gyakran a felhasználóknak saját maguknak kell telepíteniük, üzemeltetniük és karbantartaniuk a nyomtatókat, a GelSprinter nyomtatók tervezésénél a felhasználóbarátság kulcsfontosságú volt. A berendezések fenntartásához semmiféle karbantartási eszközkészletre nincs szükség és a nyomtatófejek is öntisztítók. Egy egyedülálló biztonsági lehetőség pedig megakadályozza az illetéktelen másolatok készítését a GelSprinter nyomtatókon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 15:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.