Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 19. 11:14

Eladósorba kerülhet a Napster

Eladó lehet az Egyesült Államok harmadik legnépszerűbb online zeneboltja, a kultikus Napter. A vállalat felkérte a UBS Invetment befektetési bankot, hogy segítsen stratégiai befektetőt találni, miután lehetséges partnerek vagy vevők keresték meg a céget.

HIRDETÉS

[HWSW] Eladó lehet az Egyesült Államok harmadik legnépszerűbb online zeneboltja, a kultikus Napter. A vállalat felkérte a UBS Invetment befektetési bankot, hogy segítsen stratégiai befektetőt találni, miután lehetséges partnerek vagy vevők keresték meg a céget.

"A célunk a részvényesi érték növelése, amely akár új stratégiai együttműködés, vagy a vállalat eladása által is megvalósulhat" -- idézte a cég által kiadott közlemény Chris Gorogot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját. A részvényesek hasznát már a bejelentés is növelte, a Napster papírjainak árfolyama tegnap 11 százalékkal növekedett, majd a tőzsde zárása után 6 százalékkal csökkent.

Amint az ismert, az egykoron szinte kultikus jelentőségű Napstert a bíróság 2001 tavaszán utasította a zeneszámok szűrésére, azonban miután ez nem volt megfelelően kivitelezhető, az egész szolgáltatást le kellett állítani. A cég később közölte, hogy legális, fizetős internetes zeneszolgáltatássá alakul, azonban finanszírozási problémák miatt ezt már nem tudta beindítani. Később a csődbe jutott vállalatot a Roxio vásárolta meg 5 millió dollárért, amely 2003 őszén indította be -- immár Napster 2.0 néven – a legális zeneszolgáltatás.

A több tízmillió felhasználót vonzó fájlcserélő azonban sosem tudta visszanyerni régi fényét, a Napster jelenleg az iTunes és az eMusic mögött a harmadik legnépszerűbb online zenebolt az Egyesült Államokban, de már az Egyesült Királyságban és Németországban is elérhető. A Napster a június 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben csökkenő veszteségről számolt be, de előfizetőnek létszáma is apadt, a megelőző negyedévhez képest 6 százalékkal 512 ezerre. A cég bevétele 28,1 milliós rekordszintre emelkedett, a veszteség pedig 19,9 millió dollárról 9,8 millióra csökkent.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 14:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.