Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 15. 15:36

Frissült a Firefox böngésző és a Thunderbird levelezőprogram

Frissítette közkedvelt Firefox webböngészőjét és Thunderbird levelezőprogramját a Mozilla Alapítvány. Az 1.5.0.7 verziószámra bővült változatok számos biztonsági résre nyújtanak megoldást, a Firefoxban négy, a Thunderbirdben hat kritikusnak ítélt potenciális veszélyt foltoztak be a fejlesztők.

[HWSW] Frissítette közkedvelt Firefox webböngészőjét és Thunderbird levelezőprogramját a Mozilla Alapítvány. Az 1.5.0.7 verziószámra bővült változatok számos biztonsági résre nyújtanak megoldást, a Firefoxban négy, a Thunderbirdben hat kritikusnak ítélt potenciális veszélyt foltoztak be a fejlesztők.

Az egyre népszerűbb, százalékról százalékra piaci részesedést szerző Firefoxban többek között egy olyan biztonsági rés is foltozásra került, mely lehetővé tette, hogy egy módosított weboldal segítségével kártyékony kódot juttassanak a számítógép memóriájába, majd lefuttassák azt. Ezt a hibát a Thunderbird levelezőalkalmazásban is kijavították a Javascript-futtatásban fellelt másik biztonsági rés mellett. A frissítés automatikusan eljut a szoftver használóihoz néhány órán belül.

A Mozilla Alapítvány Firefox böngészője hazánkban is egyre ismertebb, saját házi statisztikáink szerint olvasóinknak már egyáltalán nem kell bemutatni ezt az alternatív böngészőprogramot. Az elmúlt hét adatai alapján olvasóink 39 százaléka a Firefox valamelyik -- remélhetőleg a legfrissebb, legnagyobb biztonságot nyújtó -- változatával tekintette meg online magazinunkat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról