Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 15. 09:46

Bekebelezheti az i-flex Solutionst az Oracle

Az Oracle 531 millió dollárt ajánlott az i-flex Solutions részvényeseinek a banki alkalmazásokat fejlesztő vállalat további 20 százalékos tulajdonrészéért. Amennyiben a tulajdonosok a szerdai 1430 rúpiás záróárhoz képest 3,1 százalékos prémiumért eladják papírjaikat a világ második legnagyobb szoftvervállalatnának, az összesen mintegy 75 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az i-flex Solutionsben.

[HWSW] Az Oracle 531 millió dollárt ajánlott az i-flex Solutions részvényeseinek a banki alkalmazásokat fejlesztő vállalat további 20 százalékos tulajdonrészéért. Amennyiben a tulajdonosok a szerdai 1430 rúpiás záróárhoz képest 3,1 százalékos prémiumért eladják papírjaikat a világ második legnagyobb szoftvervállalatnának, az összesen mintegy 75 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az i-flex Solutionsben.

Az Oracle tavaly augusztusban vásárolt 41 százalékos részesedést az indiai cégben, azóta pedig nyílt piaci műveletek során már a vállalat papírjainak mintegy 55 százalékát szerezte meg. A továbbiakban is az indiai menedzsment kormányozása alatt maradó vállalat iránti bizalmat erősíti az amerikai óriásvállalat neve, ami kiemelt jelentőségű egy olyan konzervatív piacon, mint a banki szektor. Eddig komoly problémát jelentett az indiaiak számára meggyőzni a bankokat, hogy nyugodtan rájuk bízhatják szoftverinfrastruktúrájuk jövőjét.

Larry Ellison vállalatának felvásárlási stratégiája, hogy meglévő, általános célú adatbázis- és üzleti szoftvereit vertikálisakkal egészíti ki egyes iparágakra szakosodott vállalatok bekebelezésével. Ezáltal kívánja fokozni versenyképességét a rivális SAP-val szemben, mely közel 30 iparági vertikum számára kínál ágazatspecifikus megoldásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról