:

Szerző: Bizó Dániel

2006. szeptember 13. 16:34

Új vezetőt és stratégiát is kap a MINOR

Új vezetőt nevez ki Magyarország egyik vezető informatikai szolgáltatója, a MINOR Rendszerház. A vállalat tulajdonosa, Takács Imre teljesen visszavonul az operatív munkától, mostantól a cég elnöki pozícióját tölti be. Az új vezérigazgató Dobozi Péter lesz, aki Takács szerint rengeteg tapasztalatot hoz magával a MINOR-hoz.

[HWSW] Új vezetőt nevez ki Magyarország egyik vezető informatikai szolgáltatója, a MINOR Rendszerház. A vállalat tulajdonosa, Takács Imre teljesen visszavonul az operatív munkától, mostantól a cég elnöki pozícióját tölti be. Az új vezérigazgató Dobozi Péter lesz, aki Takács szerint rengeteg tapasztalatot hoz magával a MINOR-hoz.

Dobozi feladata a MINOR teljeskörű irányítása, a szolgáltatási üzletág fejlesztése, valamint a kidolgozás alatt lévő új stratégia megvalósítása lesz. "Dobozi Péter hazai és multinacionális cégeknél egyaránt dolgozott, korábbi vezérigazgatói pozíciója során pedig bizonyította rátermettségét és tehetségét feladatra. Úgy vélem, személyében a megfelelő szakemberre talált a MINOR" -- mondta el Takács.

Dobozi 18 éve dolgozik az informatikai szakmában, pályafutását a Távközlési Kutatóintézetnél kezdte, majd az Alcatel Hungarynél szolgáltatási- és műszaki igazgató volt, majd az Antenna Hungáriánál a távközlési üzletág kiépítését vezette. Takács szerint nagy értéket jelent a Rendszerház számára, hogy Dobozi többféle vállalati kultúrát ismert meg, melyek előnyeit kombinálva kiváló vezetői képességekkel rendelkezik. Takács 17 éve dolgozik a cégnél, és úgy érzi, már itt az ideje a vérfrissítésnek.

Takács a MINOR Holding elnökeként elsősorban a befektetési portfólió kezelésével foglalkozik majd. A MINOR Csoport legnagyobb tagja a Rendszerház, ugyanakkor részét képezi a Comp-Cord Kht., amely e-hulladék gyűjtéssel foglalkozik, az oktatást nyújtó Trainer Kft., az áramellátási rendszereket kínáló Wattmester Kft., valamint a biztonságtechnikai megoldásokat nyújtó SmartCard Kft. is.

Takács Imre tavaly egyszer már lemondott az operatív vezetésről, amit május végén jelentettek be. Akkor Klemencz Mihály vezérigazgató-helyettes kapta meg a Rendszerház napi szintű irányítását, azonban egészen váratlanul alig egy hónappal később már távozott is a cégtől, és a Navigátor kereskedelmi és marketing-igazgatójának szegődött.

A MINOR jelenleg 85 főt foglalkoztat, forgalma pedig 2004-ben megközelítette a 7 milliárd forintot. A Rendszerház, immáron Dobozival az élen nagyjából két hónap múlva jelentkezik újból, mikorra terveik szerint elkészül az új stratégia, amely remélhetőleg részletesen tárgyalja majd a regionális terjeszkedési elképzeléseiket is. Takács elmondása alapján elsősorban Románia felé kacsingatnak majd, Dobozi emellett úgy látja, hogy a nyugat-európai piacokon is van keresnivalójuk, mivel rendkívül versenyképesek árban és minőségben egyaránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.