Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 13. 11:04

Megérkeztek a 2007-es Norton termékek

A Symantec bejelentette a Norton otthoni biztonsági termékeinek 2007-es változatát. A Norton Antivirus 2007 és Norton Internet Security 2007 szeptemberben lesz elérhető, és az áruk sem változott a tavalyi verziókhoz képest. Újdonság, hogy egy Norton Internet Security 2007 nem csak egy, hanem akár három PC-re is feltelepíthető.

[HWSW] A Symantec bejelentette a Norton otthoni biztonsági termékeinek 2007-es változatát. A Norton Antivirus 2007 és Norton Internet Security 2007 szeptemberben lesz elérhető, és az áruk sem változott a "tavalyi" verziókhoz képest. Újdonság, hogy egy Norton Internet Security 2007 nem csak egy, hanem akár három PC-re is feltelepíthető.

A vállalat közleménye szerint a Norton Antivirus 2007 mostantól megnyugtatóan véd az olyan új típusú fenyegetések ellen, mint amilyenek a rootkitek és a kémprogramok. A rootkitek ellen védő komponenst a Veritas felvásárlásával megszerzett technológiából fejlesztette tovább a Symantec. Mivel manapság az új vírusok, kártevők többnyire valamelyik már meglevő verzió "továbbfejlesztésével", átalakításával jönnek létre, a biztonsági termékek készítőinek nagy figyelmet kell szentelniük az ellenük való védekezésre. A Norton Antivirus 2007 képes egész víruscsaládokat kiszűrni anélkül, hogy minden egyes változathoz frissíteni kellene az adatbázisát -- derül ki a Symantec közleményéből.

A Norton Internet Security 2007 a Norton Antivirus 2007 mellett számos olyan komponenst tartalmaz, amelyek a különféle internetes támadások ellen védenek. A NIS 2007 többek között magában foglal többek között feketelista-alapú és heurisztikus phishing-szűrőt, a Windows és más alkalmazások biztonsági réseit "elfedő" behatolásvédelmet, valamint egy tűzfalat. Utóbbi a vállalat szerint a kezdők számára is egyszerűen beállítható, de a profik számára is elegendő lehetőséget nyújt a finomhangoláshoz.

A Symantec belső tesztjei szerint mind az AntiVirus 2007, mind az Internet Security 2007 teljesítménye jelentősen megnőtt, gyorsabb lett a szoftverek indulása, a víruskeresés, a frissítések letöltése, valamint a felhasználói felület megjelenítése, emellett csökkent az erőforrás-igény, például a memóriahasználat és a processzor-terhelés. A Norton Internet Security 2007 futáskor mindössze 10-15 megabájt memóriát foglal le, ami kétszer-háromszor kevesebb a versenytárs megoldások memóriaigényénél -- állítja a Symantec.

Az új Norton termékek megjelenése megelőzi a Symantec otthoni felhasználóknak szánt, előfizetéses, mindenre kiterjedő szolgáltatásának, a Norton 360-nak a premierjét. A márciusra ígért Norton 360-nal a májusban elindított Microsoft OneCare Live-nak kíván versenytársat állítani a Symantec.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról