Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 12. 12:46

Szeptember 26: az informatikai biztonság napja

Idén is megrendezésre kerül Magyarországon az Informatikai Biztonság Napja , a szeptember 26-i esemény az IT-biztonság legnagyobb neveit, legismertebb szakértőit vonultatja fel. A konferencia a Palace MOM Park mozi termeiben és előterében kerül megrendezésre. Újdonságként a szakmai rendezvény után egy másik helyszínen, kifejezetten az otthoni felhasználóknak is szerveznek programokat.

[HWSW] Idén is megrendezésre kerül Magyarországon az Informatikai Biztonság Napja, a szeptember 26-i esemény az IT-biztonság legnagyobb neveit, legismertebb szakértőit vonultatja fel. A konferencia a Palace MOM Park mozi termeiben és előterében kerül megrendezésre. Újdonságként a szakmai rendezvény után egy másik helyszínen, kifejezetten az otthoni felhasználóknak is szerveznek programokat.

A délelőtti és délutáni, vállalati IT-szakembereknek, rendszergazdáknak szóló szakmai előadások, fórumok alkalmával többek között előadást tart Marcus J. Ranum, a proxy tűzfal megalkotója, a világ egyik legnevesebb biztonságtechnikai szakértője, John K. Davies, a brit kormányzat szakértője, valamint Guy Lifshitz, az EU ipari rendszereit vezérlő hálózatok biztonságáért felelős rendszerintegrátor vezetője is. A rendezvényen emellett a húsznál is több támogató (pl. Microsoft, Symantec, EMC, ICON, HP, RSA, Trend Micro, VirusBuster, Cisco, Noreg) képviselőitől is elhangzanak előadások, gyakorlati bemutatók.

Idén az esemény soha nem látott mennyiségű biztonsági gyártót és integrátort vonultat fel. A hallgatóság közel 30 informatikai biztonsági témáról szóló előadás közül választhat 3 különböző szekcióban. A közönség a szabályzások szintjétől egészen a hálózatbiztonsági kérdésekig, valamint a rendszerintegrációs tapasztalatokig minden mérvadó szakmai szereplő véleményét megismerheti és az előadások szüneteiben konzultálhat az informatikai biztonság témakörében ma Magyarországon jelenlévő gyártók szinte mindegyikével.

"A célunk idén is az, hogy tájékoztatást nyújtsunk az informatika biztonságának legfrissebb kihívásairól, és megadjuk rá az aktuális válaszokat" -- nyilatkozta Keleti Arthur, az ITBN összefogás főszervezője. "Egyedülálló lehetőség, hogy az informatikusok egy időben, egy helyen mindent megtudjanak, nemzetközi szakértőktől kérdezhessenek, minden kérdésükre választ kaphassanak. Ez tehát egyfelől egy speciális szakmai fórum, másfelől viszont az ország legnagyobb ilyen jellegű szakmai eseménye, melynek egyik legfontosabb feladata a biztonsági tudatosság kialakítása, a károk megelőzése."

Az idei évi Informatikai Biztonság Napja újdonsága, hogy délelőtti és délutáni szakmai rendezvénye kiegészül egy másik helyszínen, kifejezetten otthoni felhasználóknak szóló, késő délutáni eseménnyel, amely a Microsoft támogatásával a Jövő Házában kerül lebonyolításra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról