Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 8. 14:57

Optikai kapcsolattal kötné össze a Samsung a HD-lejátszókat és megjelenítőket

Hollandiában, az IBC 2006 rendezvényen mutatta be az OWLinkkel közösen fejlesztett, optikai alapokra helyezett HD-csatlakozását a Samsung, mely hatalmas sávszélességű digitális adatátvitelt nyújt majd a jövő nappalijában. Az adóból és vevőből álló megoldást elsősorban a HDMI csatlakozás távolságkorlátainak leküzdéséért fejlesztették.

HIRDETÉS

[HWSW] Hollandiában, az IBC 2006 rendezvényen mutatta be az OWLinkkel közösen fejlesztett, optikai alapokra helyezett HD-csatlakozását a Samsung, mely hatalmas sávszélességű digitális adatátvitelt nyújt majd a jövő nappalijában. Az adóból és vevőből álló megoldást elsősorban a HDMI csatlakozás távolságkorlátainak leküzdéséért fejlesztették.

A HDMI digitális kábelekkel ma biztonságosan maximum néhány méter távolság hidalható át, azonban az OWLink díjnyertes optikai módszerével akár a tömörítetlen digitális HD-videoanyag is továbbítható 400 méter távolságig. A rendszer teljesen kompatibilis a szórakoztatóelektronikában egyre nagyobb teret hódító HDMI-vel, illetve a HDCP másolásvédelemmel is. Az optikai adatátvitel során 2,5 gigabit/s-os kapcsolat jöhet létre két szórakoztatóelektronikai berendezés, mondjuk egy HD-lejátszó és egy HD-televízió között.

A teljes szabadságot az nyújtja, hogy a szabadalmaztatott technológia nem csak egyetlen hajszálvékony optikai kábelre képes a képet, hangot és akár vezérlőjeleket is tartalmazó adatfolyamot ráültetni, hanem vezeték nélküli változat is létezik belőle. A kábelmentes, vezeték nélküli módszer is ugyanazt a sávszélességet nyújtja, de kisebb távolságon keresztül. Ez utóbbi is ki tudja majd szolgálni a nagyfelbontású televíziózás igényeit.

OWLink adó és vevő
OWLink adó és vevő

A vezeték nélküli változatnál az adó- és vevőkészülék teljesen automatikusan talál egymásra és áll be az azonos optikai síkra, a pontos beállítás ugyanis elengedhetetlen a biztonságos és villámgyors adatátvitelhez. A Samsung terméke, amelynek első mintái már kaphatók, a tervek szerint 2006 végén kerül majd piacra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.