Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 7. 13:19

Az iPod egykori tervezőjének kezenyoma látszik a Samsung új zenetelefonján

[Clubic.com, HWSW] A jelek szerint a Samsung dobja piacra az eredetileg Apple számára készült iPhone-t: a legújabb zenetelefon, az egyben iPod lejátszókra is hajazó SGH-X830 nem véletlenül hasonlít annyira az amerikai gyártó készülékeire. Az igen furcsa kialakítású, hosszúkás mobil egy gigabájtnyi memóriával rendelkezik a zenék, fotók tárolására.

[Clubic.com, HWSW] A jelek szerint a Samsung dobja piacra az eredetileg Apple számára készült "iPhone"-t: a legújabb zenetelefon, az egyben iPod lejátszókra is hajazó SGH-X830 nem véletlenül hasonlít annyira az amerikai gyártó készülékeire. Az igen furcsa kialakítású, hosszúkás mobil egy gigabájtnyi memóriával rendelkezik a zenék, fotók tárolására.

Samsung SGH-X830A dizájn nem véletlenül ilyen, hiszen az Apple iPod egykori, veterán tervezőjét, Paul Mercert nemrég csábította el a koreai vállalat -- Mercer már a nagy sikert aratott Samsung Z5 zenelejátszó szoftverének megalkotásában is segédkezett. Az új zenetelefonról első pillantásra egy Apple iPod jut mindenkinek eszébe, ez főként az előlapon elhelyezett hatalmas, kör alakú kezelőszervnek köszönhető. A szétcsúsztatható telefon meglehetősen furcsa kialakítású billentyűzettel rendelkezik, a lecsúszó lapon a számgombokat 2 x 5-ös csoportba rendezték.

A 84 x 43,5 x 19,9 mm-es, 93 grammos telefon minden ma használt zeneformátumot támogat, így az összes online mobil zenebolttal kompatibilis lehet. A készülék az (e)AAC+ mellett a Windows Media Audio és MP3 tömörítésű dalokat is képes lejátszani, a jogkezelő technológiák támogatása (DRM) sem hiányozhat. A beépített fényképezőgép 1,3 megapixeles fotók, illetve rövid videoklipek készítését is lehetővé teszi, a Bluetooth 2.0 vezérlő pedig A2DP-kompatibilis, tehát olyan vezeték nélküli sztereó headseteket is csatlakoztathatunk a telefonhoz, melyeken a dalokat léptető, vagy hangerőt szabályozó kezelőszervek is vannak.

Az EDGE mobil adatátvitelt is támogató, GSM-hálózatokkal kompatibilis zenetelefon több rikító színben lesz elérhető, a fekete mellett pink, narancs, kék és zöld színekben is megvásárolható lesz. Az egyelőre ismeretlen árú készülék a negyedik negyedév során jelenhet meg a szolgáltatók kínálatában, illetve a boltok polcain.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 23:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.