Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 4. 16:56

A T-Online is elindította IP-televíziós ügyféltesztjét

A T-Online Magyarország a több hónapos tesztidőszak utolsó állomásaként ügyfelei számára is elérhetővé teszi a szélessávú ADSL-hálózaton nyújtott televíziós szolgáltatást (IP-televízió) Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Az ingyenes kipróbálási időszakot követően a T-Home kereskedelmi szolgáltatás várhatóan még ebben az évben elindul.

[HWSW] A T-Online Magyarország a több hónapos tesztidőszak utolsó állomásaként ügyfelei számára is elérhetővé teszi a szélessávú ADSL-hálózaton nyújtott televíziós szolgáltatást (IP-televízió) Budapesten és több vidéki nagyvárosban. Az ingyenes kipróbálási időszakot követően a T-Home kereskedelmi szolgáltatás várhatóan még ebben az évben elindul.

Vidéken is

A T-Home televíziós szolgáltatással a hagyományos tévézésen túl az előfizetők olyan új tartalmi szolgáltatásokat is használhatnak, mint a digitális videotéka, az elektronikus műsorújság, a műsorok késleltetése és visszanézése az összes csatornán, a beépített videomagnó, amellyel a műsorokat egy gombnyomással, vagy a műsorújságban kijelölhetően lehet rögzíteni, továbbá a gyerekzár és sok más interaktív lehetőség.

Így mód nyílik az éppen futó műsor megállítására és későbbi folytatására, a már nézett adásban való visszatekerésre, a jelenetek megismétlésére, illetve tetszőleges műsor rögzítésére összesen körülbelül 90 óra időtartamban. A felhasználói felület többféle formában rugalmasan testre szabható, továbbá a műsor közben más csatornákba is betekintést lehet nyerni a "kép a képben" megoldással -- és mindezt számítógép használata nélkül, bármely televíziós készüléken.

Amint azt a T-Online-tól megtudtuk, az internetszolgáltató ügyfelei e-mailben kapnak tájékoztatást a jelentkezés módjáról, értelemszerűen csak azokon a területeken, ahol a szolgáltatás már most is műszakilag biztosítható. A T-Online előfizetők -- korlátozott számban -- Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron és Zalaegerszegen próbálhatják ki ingyenesen a T-Home szolgáltatást.

T-Home elektronikus műsorfüzet

Második generáció

A tesztüzem eddig több mint 200 felhasználóval és 42 televíziós csatornával zajlott, jelenleg már az IP-televíziós platform és a végberendezések második generációja üzemel, melyek még bővebb képességekkel rendelkeznek, mint amelyet korábban tesztelhettünk. Az év végéig több ezer IP-televíziós végpont beüzemelése, valamint a tartalmi kínálat és a kiszolgált területek további bővítése várható. A hazánkban még újnak számító IPTV csomag 48 digitális tévécsatornával (közöttük a két legnagyobb hazai kereskedelmi csatornával és négy prémium mozicsatornával), és több száz mozifilmből álló videotéka-választékkal indul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról