:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 4. 11:43

Autókba szánt merevlemezeket mutatott be a Hitachi

Kifejezetten autókba szánt merevlemezeket jelentett be a hitachi Global Storage Technologies, az IBM merevlemez-gyártó részlegét bekebelező japán vállalat szerint az egyre több számítógépet, navigációs rendszert, fedélzeti szórakoztató berendezést tartalmazó járművek hamarosan nem létezhetnek majd az adatok tárolását lehetővé tevő, nagy kapacitású háttértárak nélkül.

[HWSW] Kifejezetten autókba szánt merevlemezeket jelentett be a hitachi Global Storage Technologies, az IBM merevlemez-gyártó részlegét bekebelező japán vállalat szerint az egyre több számítógépet, navigációs rendszert, fedélzeti szórakoztató berendezést tartalmazó járművek hamarosan nem létezhetnek majd az adatok tárolását lehetővé tevő, nagy kapacitású háttértárak nélkül.

Az EnduraStar család két új tagja egyaránt 50 gigabájt kapacitású. A J4K50 akár -30 vagy +85 Celsius fokon is működőképes, akár 300 méterrel a tengerszint alatt vagy 5 ezer méterrel felette is használható, így a meghajtót tartalmazó autóval akár a világ legmagasabb aszfaltozott útjait is bejárhatjuk az Andokban. Az EnduraStar NK50 "csak" -19 és +70 fokot bír ki, illetve legfeljebb 3 ezer méteres tengerszint feletti magasságot -- állítja a cég.

Az új Hitachi meghajtókat úgy alakították ki, hogy kibírják az autós használatból, folyamatos mozgásból eredő rázkódást is, valamint az asztali vagy noteszgépekbe szánt modelleknél tízszer hatékonyabb porszűrővel is felszerelték őket. "Óriási piaci lehetőséget látunk az autókba épített merevlemezeket megtöltő hasznos vagy szórakoztató adatokban, amelyek egy modern jármű nélkülözhetetlen részei lesznek" -- mondta Sindcsiro Iwata, a Hitachi marketing-igazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.