Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 4. 11:43

Autókba szánt merevlemezeket mutatott be a Hitachi

Kifejezetten autókba szánt merevlemezeket jelentett be a hitachi Global Storage Technologies, az IBM merevlemez-gyártó részlegét bekebelező japán vállalat szerint az egyre több számítógépet, navigációs rendszert, fedélzeti szórakoztató berendezést tartalmazó járművek hamarosan nem létezhetnek majd az adatok tárolását lehetővé tevő, nagy kapacitású háttértárak nélkül.

HIRDETÉS

[HWSW] Kifejezetten autókba szánt merevlemezeket jelentett be a hitachi Global Storage Technologies, az IBM merevlemez-gyártó részlegét bekebelező japán vállalat szerint az egyre több számítógépet, navigációs rendszert, fedélzeti szórakoztató berendezést tartalmazó járművek hamarosan nem létezhetnek majd az adatok tárolását lehetővé tevő, nagy kapacitású háttértárak nélkül.

Az EnduraStar család két új tagja egyaránt 50 gigabájt kapacitású. A J4K50 akár -30 vagy +85 Celsius fokon is működőképes, akár 300 méterrel a tengerszint alatt vagy 5 ezer méterrel felette is használható, így a meghajtót tartalmazó autóval akár a világ legmagasabb aszfaltozott útjait is bejárhatjuk az Andokban. Az EnduraStar NK50 "csak" -19 és +70 fokot bír ki, illetve legfeljebb 3 ezer méteres tengerszint feletti magasságot -- állítja a cég.

Az új Hitachi meghajtókat úgy alakították ki, hogy kibírják az autós használatból, folyamatos mozgásból eredő rázkódást is, valamint az asztali vagy noteszgépekbe szánt modelleknél tízszer hatékonyabb porszűrővel is felszerelték őket. "Óriási piaci lehetőséget látunk az autókba épített merevlemezeket megtöltő hasznos vagy szórakoztató adatokban, amelyek egy modern jármű nélkülözhetetlen részei lesznek" -- mondta Sindcsiro Iwata, a Hitachi marketing-igazgatója.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.