Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 1. 11:26

Klasszikus könyvek az interneten

Könyvtári partnereivel együttműködve a Google tovább bővíti azon, szerzői jogi védelem alá már nem eső könyvek listáját, amelyeket elérhetővé tesz az internetezők számára. A felhasználók a Google Book Search segítségével rákereshetnek ezekre a könyvekre, mostantól pedig letölthetik és ki is nyomtathatják őket.

HIRDETÉS

[HWSW] Könyvtári partnereivel együttműködve a Google tovább bővíti azon, szerzői jogi védelem alá már nem eső könyvek listáját, amelyeket elérhetővé tesz az internetezők számára. A felhasználók a Google Book Search segítségével rákereshetnek ezekre a könyvekre, mostantól pedig letölthetik és ki is nyomtathatják őket.

"Az adatbázisban jól ismert klasszikus művek, és a legkülönbözőbb témákkal foglalkozó szinte teljesen ismeretlen könyvek is megtalálhatók" -- mondta Sid Verba, a Harvard Egyetem Könyvtárának igazgatója. Az intézmény a Google Books Library projektjének partnere. "Mióta az emberek a könyvek teljes tartalmára rákereshetnek az interneten, olyan történelmi eseményekre, személyekre, helyekre vagy problémákra bukkanhatnak, amelyek korábban nem voltak hozzáférhetők. Ami valaha csupán óriási kutatókönyvtárak mélyén volt fellelhető, most egyszerűen megtalálható és elolvasható bárki által."

A teljes könyvek megtalálása érdekében a felhasználók kiválaszthatják a "Full view" opciót a Google Book Search-ön, majd pedig a "Download" gombra kattintással tölthetik le azokat PDF-formátumban a gépükre. A szerzői jogvédelem alá eső könyvek nem elérhetők ily módon sem, a kiadó hozzájárulása nélkül mindössze alapvető bibliográfiai információk és kisebb részleteik publikálhatók.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 07:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.