Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 1. 13:19

Tenyérgépen a törvénytár

Hétfőtől PDA-n adja át cég- és törvénytárát előfizetőinek az Opten, így azok lényegében bárhol és bármikor elővehetik zsebükből a hatályosított jogszabályok több mint 650 ezer közlönyoldalra rúgó gyűjteményét, valamint több mint 700 ezer társas vállalkozás adatait.

[HWSW] Hétfőtől PDA-n adja át cég- és törvénytárát előfizetőinek az Opten, így azok lényegében bárhol és bármikor elővehetik zsebükből a hatályosított jogszabályok több mint 650 ezer közlönyoldalra rúgó gyűjteményét, valamint több mint 700 ezer társas vállalkozás adatait.

A havi 12 ezer forintnos előfizetési díjért az ügyfelek egy BenQ P50 tenyérgépet és egy online hozzáférést biztosító jelszót kapnak az Opten Kft-től. A cég a készülék 240x320 pixel felbontású képernyőre optimalizálta elektronikus törvénytárát, cégadatbázisát, a mérleg- és eredménykimutatás adatokat, valamint követelés-nyilvántartó rendszerét. A kis képernyőre optimalizált rendszer szinte mindent tud, amit az online előfizetők megszoktak: kereshetők a törvények tárgyszó, jogterület, év, kibocsátó, típus, hatályosság szerint, adott paragrafusok vagy a kapcsolódó linkek, és megtalálhatók a cégek (cégnév, székhely, adószám vagy cégjegyzékszám alapján.

Mindemellett az előfizetők lekérhetik a cégek mérleg és eredmény-kimutatásait, kaphatnak az adott társaságra vonatkozó csődesély-számítást és elemzést, sőt meggyőződhetnek arról, hogy leendő partnerüknek van-e az Egységes Online Követelésnyilvántartó Rendszerben bejelentett lejárt fizetési kötelezettsége.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról