:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 2. 11:01

Javuló eredmények és elbocsátások az EDS-nél

A világ második legnagyobb informatikai szolgáltatója, az EDS közzétette 2006 második negyedévére vonatkozó eredményeit. A vállalat bevétele a tavalyi év azononos időszakával összevetve 5 százalékkal 5,19 milliárd dollárra emelkedett, a nyereség pedig 104 millió dollárt, részvényenként 20 centet tett ki, szemben a tavalyi második negyedévben elkönyvelt 26 millió dollárral, azaz részvényenkénti 5 centtel. Elemzők 5,14 milliárdos bevételt és részvényenként 20 cent profitot vártak.

[HWSW] A világ második legnagyobb informatikai szolgáltatója, az EDS közzétette 2006 második negyedévére vonatkozó eredményeit. A vállalat bevétele a tavalyi év azononos időszakával összevetve 5 százalékkal 5,19 milliárd dollárra emelkedett, a nyereség pedig 104 millió dollárt, részvényenként 20 centet tett ki, szemben a tavalyi második negyedévben elkönyvelt 26 millió dollárral, azaz részvényenkénti 5 centtel. Elemzők 5,14 milliárdos bevételt és részvényenként 20 cent profitot vártak.

"Az EDS a második negyedévben újabb működési és pénzügyi eredményjavulást ért el" -- mondta Mike Jordan, az EDS elnök-vezérigazgatója. "Több mint 15 milliárd dollár értékben aláírt szerződéseinkkel 2001 óta a legjobb félévet tudhatjuk magunk mögött. Az új üzletek növekvő száma több iparágat, szolgáltatást és földrajzi helyszínt foglalnak magukba, mely által az EDS biztos növekedési útra lépett" -- mondta Jordan.

Az EDS 5,4 milliárd dollár értékben kötött szerződéseket a második negyedévben, mely 103 százalékos növekedést jelent a korábbi év azonos időszakának 2,6 milliárd dollárjához képest. A negyedév legjelentősebb üzlete a Kraft Foods 1,6 milliárd dolláros szerződéskötése, valamint már meglévő ügyfelekkel, a Bank of Americaval kötött 700 millió dolláros és a Commonwealth Bank of Australiaval aláírt 350 millió dolláros új üzlet.

Az EDS 2004 szeptemberében egy jelentős átszervesési programba kezdett, amelynek keretén belül 20 ezer állás megszüntetését tervezi. Idén eddig mintegy ezer dolgozónak mondtak fel, a második félévben azonban további 3-4 ezer alkalmazott elbocsátása várható. "Ezek a pozíciók redundánsak és ennek megfelelően kell kezelnünk őket" -- mondta az elemzők részére rendezett tájékoztatón Ron Rittenmeyer operatív igazgató.

Az EDS megemelte éves előrejelzését, a vállalat 21-21,5 milliárd dollár közötti árbevételre számít a korábbi 20-20,5 milliárd helyett, a nyereséget azonban továbbra is részvényenként 83-93 cet közé várják a vállalatvezetők. Elemzők átlagosan 20,36 milliárd dollárra számítottak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.