:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 2. 09:17

A focivébé húzta ki az Electronic Artsot a csávából

Növekedő, de a vártnál kisebb veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét a világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts. A cég azt is közölte, hogy a jelenlegi negyedévben a korábbi várakozásoknál jobb eredményekre számít, a hírre a részvények árfolyama növekedésnek indult.

[HWSW] Növekedő, de a vártnál kisebb veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét a világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts. A cég azt is közölte, hogy a jelenlegi negyedévben a korábbi várakozásoknál jobb eredményekre számít, a hírre a részvények árfolyama növekedésnek indult.

A június 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben az EA 413 millió dolláros bevétel mellett 81 millió dollár, azaz részvényenként 26 cent veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Az egyszeri tételek nélkül a veszteség részvényenként 12 centre rúgott, ami csupán fele az elemzők által várt 24 centnek. A bevétel is jócskán felülmúlta a Wall Street 336 milliós prognózisát. Egy évvel korábban a vállalat 365 milliós forgalom mellett 58 millió dollárt veszített.

Elemzők szerint a vártnál jobb eredményt a labdarúgó-világbajnokságnak és az ehhez kapcsolódó 2006 FIFA World Cup játék piaci sikerének köszönheti az Electronic Arts, de jól fogyott a Sims 2, a Need for Speed, és a Battlefield sorozat legújabb része is.

Warren Jenson pénzügyi igazgató szerint a világ legnagyobb videojáték-piacának számító Egyesült Államokban az eladások a tavalyi 13 milliárd dollárhoz képest az idén változatlanok maradnak, vagy enyhén csökkennek. Ennek legfontosabb okaként az új konzolokra való várakozást jelölte meg a vezető: a Sony és a Nintendo is az ősszel dobja piacra új generációs játékgépét, a tavaly debütált Microsoft Xbox 360-ból pedig egyelőre nem fogyott olyan mennyiség, hogy az jelentős piacformáló erő legyen. A Microsoft a megjelenés óta 5 millió készüléket adott el, jövő júniusig pedig további 13-15 millió Xbox 360 eladásával számolnak.

A jelenleg is tartó második negyedévre 635 és 685 millió dollár közötti bevételt és egyszeri tételek nélkül a nyereségküszöb elérését várja az EA. Az elemzők korábban 627 millió dolláros forgalom mellett részvényenkén 2 centes profitot vártak. A vállalat némileg megemelte egész éves bevételi előrejelzését, de a nyereséggel kapcsolatos várakozásain nem változtatott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.