Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 1. 10:30

A Windows Vistával is kompatibilis már a StarForce másolásvédelem

[Clubic.com] Számtalan játékos által jelzett problémára született most megoldás : a Windows Vista második nyilvános bétáját letöltők közül sokan képtelenek voltak futtatni legálisan megvásárolt játékaikat az új operációs rendszeren. A hibáért kivételesen nem a béta állapotú operációs rendszer, hanem a StarForce másolásvédelem feltelepülő meghajtóprogramja volt a felelős.

[Clubic.com] Számtalan játékos által jelzett problémára született most megoldás: a Windows Vista második nyilvános bétáját letöltők közül sokan képtelenek voltak futtatni legálisan megvásárolt játékaikat az új operációs rendszeren. A hibáért kivételesen nem a béta állapotú operációs rendszer, hanem a StarForce másolásvédelem feltelepülő meghajtóprogramja volt a felelős.

A StarForce még június végén elérhetővé tett egy frissített csomagot, mely megszünteti az inkompatibilitást, így a cég nevével fémjelzett védelemmel ellátott játékok már játszhatók az új operációs rendszeren is. A frissített meghajtóprogram az operációs rendszer 64 bites változatával is kompatibilis. A frissített meghajtót nem csak a StarForce fejlesztői, de a Microsoft is tesztelte, bár a csomag Microsoft-logózása egyelőre még várat magára. Az újonnan megjelenő játékok valószínűleg már a javított meghajtóval kerülnek majd a boltokba, a játékkal együtt a frissített változat települ majd fel a számítógépre.

A StarForce védelmet korábban számos kritika érte: a védelem nem csupán rootkitként települ, a legmagasabb szintű hozzáférést biztosítva a felhasználó számítógépének hardverelemeihez, erőforrásaihoz, de folyamatosan a memóriában marad, és figyeli a felhasználó tevékenységét is. Amennyiben a meghajtó jogsértésre utaló eseményt regisztrál -- például egy CD- vagy DVD-lemezt kísérelünk meg lemásolni --, a másolásvédelem figyelmeztetés nélkül újraindítja, reseteli a felhasználó számítógépét, függetlenül attól, hogy esetleg több órás elmentetlen munkája, vagy futó feladata veszik kárba. A másolásvédelemet egy segédprogrammal távolíthatjuk el számítógépünkről.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról