Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 21. 11:32

Vegyes eredmények az SAP második negyedévében

Az amerikai piacon elért kitűnő eredményeinek köszönhetően 43 százalékkal növekedett az SAP második negyedéves nettó eredménye, azonban a licenceladások és az árbevétel terén csalódást okozott a cég.

[HWSW] Az amerikai piacon elért kitűnő eredményeinek köszönhetően 43 százalékkal növekedett az SAP második negyedéves nettó eredménye, azonban a licenceladások és az árbevétel terén csalódást okozott a cég.

Az üzleti szoftverek első számú gyártója 2,2 milliárd eurós negyedéves bevétele 9 százalékkal múlta felül a tavalyi év azonos időszakában elért szintet, a nettó nyereség eközben 43 százalékkal 414 millió euróra emelkedett. Az elemzők által feszülten figyelt licencbevétel csak 8 százalékkal emelkedett, ami látványosan elmaradt az egész évre prognosztizált 15-17 százaléktól, bár az SAP vezetői szerint a botlást csak az okozta, hogy egyes ügyleteket nem sikerült időben tető alá hozni, ezek a második félév során kerülnek majd elkönyvelésre.

Továbbra is az amerikai régió az SAP növekedésének motorja: itt egy év alatt 18 százalékkal emelkedett a szoftverárbevétel, az Egyesült Államokban 16 százalékos növekedést regisztrált az SAP. Az EMEA régióban a forgalom harmadát Németország adta, hazai pályán 8 százalékos növekedést ért el a cég. Ázsiában az SAP forgalma stagnált.

"A szoftverárbevétel némileg elmarad a teljes évre várt növekedési sávtól, ami főként a rendelések ütemezésével és az elhalasztott szerződésekkel magyarázható, de a jövőbeni szoftverárbevétel szempontjából kulcsfontosságú új rendelésállomány és a versenytársakkal szemben elnyert megbízások értéke továbbra is magas" -- mondta Henning Kagermann elnök-vezérigazgató. "2006 fordulóév lesz az SAP történetében, egész sor új termékkel."

Az SAP állítása szerint az első félév során 110 Oracle-ügyfelet csábított el a "Safe Passage" program keretében, amelyet az Oracle által felvásárolt cégek (PeopleSoft, Siebel, stb.) megszerzésére indított a vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról