Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 30. 10:36

Az EMC kezében az RSA Security

Az EMC mintegy 2,3 milliárd dollárért felvásárolja az RSA Securityt. A kezdetben kizárólag adattárolási megoldásokra koncentráló EMC az utóbbi évek során számos felvásárlással erősítette a szoftver-portfolióját, ugyanis az ügyfelek részéről egyre nagyobb az igény a kompett adattárolási megoldásokra, amelyek nem csak hardverből, hanem menedzsment- és biztonsági eszközökből is állnak. Ezt ismerte fel a biztonsági piacot vezető Symantec is, amikor 2004 végén 13,5 milliárd dollárért felvásárolta az adattárolási, adatmentési megoldásokkal foglalkozó Veritas Software-t.

HIRDETÉS

[HWSW] Az EMC mintegy 2,3 milliárd dollárért felvásárolja az RSA Securityt. A kezdetben kizárólag adattárolási megoldásokra koncentráló EMC az utóbbi évek során számos felvásárlással erősítette a szoftver-portfolióját, ugyanis az ügyfelek részéről egyre nagyobb az igény a kompett adattárolási megoldásokra, amelyek nem csak hardverből, hanem menedzsment- és biztonsági eszközökből is állnak. Ezt ismerte fel a biztonsági piacot vezető Symantec is, amikor 2004 végén 13,5 milliárd dollárért felvásárolta az adattárolási, adatmentési megoldásokkal foglalkozó Veritas Software-t.

Az IDC elemzése szerint a tárolórendszerek piacát elsősorban a vállalatok törvényi szabályozás által megkövetelt adatmentési kötelezettsége, illetve a hurrikánok, földrengések és egyéb természeti katasztrófák által okozott adatvesztési fenyegetettség gerjesztik. A Sarbanes-Oxley Act törvénynek megfelelően a vállalatok hálózatain rögzített adatoknak, e-maileknek visszakereshetőnek kell lenniük, mely egyre nagyobb adattárolási kapacitást és természetesen biztonságos környezetet követel meg a cégektől.

A Wall Street Journal szerint az RSA-nak több kérője is akadt, ami felverte a részvényárfolyamot és végül megdrágította a tranzakciót. Az EMC részvényenként 28 dollár készpénzt fizet az RSA-ért, amelynek papírjai tegnap 22,88 dolláros árfolyamig emelkedtek. A szerdai záróárhoz képest az EMC 45 százalékos prémiumot fizet az RSA tulajdonosainak.

Az EMC részvényesei ugyanakkor túl magasnak találták a vételárat, a cég papírjai 4 százalékkal gyengültek és 2004 óta először esett az árfolyamuk 11 dollár alá. A vállalat által rendezett telekonferencián az elemzők éles kérdéseket tettek fel Joe Tucci elnök-vezérigazgatónak, aki elmondta, hogy az EMC több más céggel versenyzett az RSA-ért és szerinte nagy hátrányba került volna, ha elveszti a licitálást. "Ez a cég és ez a terület nagyon forró és ezt mások is észrevették" -- mondta Tucci.

A tervek szerint a tranzakció a harmadik negyedév végén vagy a negyedik negyedév elején zárul le, ezután az RSA az EMC Information Security divíziójaként működik tovább a massachusettsi Bedfordban. Art Coviello, az RSA elnök-vezérigazgatója az EMC alelnökeként és az Information Security divízió vezetőjeként folytatja munkáját.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.