Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 21. 17:00

Mitől félnek az IT-vezetők?

Egy Európa kilenc országában körében végzett felmérés komoly kommunikációs szakadékra mutat rá az IT-vezetők és a vállalatvezetés között: a megkérdezett IT-menedzserek több mint 68 százaléka úgy véli, hogy az IT-célok egyéb üzleti célokkal történő összehangolása a legnagyobb kihívás a vállalati felsővezetéssel történő megbeszélések során.

HIRDETÉS

[HWSW] Egy Európa kilenc országában körében végzett felmérés komoly kommunikációs szakadékra mutat rá az IT-vezetők és a vállalatvezetés között: a megkérdezett IT-menedzserek több mint 68 százaléka úgy véli, hogy az IT-célok egyéb üzleti célokkal történő összehangolása a legnagyobb kihívás a vállalati felsővezetéssel történő megbeszélések során.

Kiderült, hogy az IT menedzserek 62 százalékának meg kell szenvednie, hogy az új technológiák értékét meg tudja értetni a vezetőkkel, 57 százalékuk pedig egyszerűen képtelen a témát "laikus" nyelvezetre lefordítani. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a válaszadók 85 százaléka nem tud egy konkrét arányszámot felállítani az új és régi IT-eszközök birtokási összköltségeire (total cost of ownership, TCO). Ez a szám az Egyesült Királyságban egészen 96 százalékra rúg. A felmérés megmutatta, hogy Európa vállalkozásai igencsak alulbecsülik az IT-beruházások üzleti értékét.

A hálózati biztonság a leggyakrabban felmerülő aggodalom Európa-szerte, melyet a felhasználói igények kielégítése, az egyre komplexebb IT- környezet menedzselése, a pénzügyi megszorítások, és a felsővezetéssel való feszült kommunikáció követ. A megkérdezett IT-vezetők 74 százaléka tartja legfontosabb feladatának a vállalati IT-biztonság fenntartását, érdekes módon kétharmaduk a saját felhasználóit látja a legfőbb veszélyforrásnak. A megkérdezettek 77 százaléka igen fontosnak tartja, hogy a felhasználók megértsék a biztonsági fenyegetések lényegét.

Tíz megkérdezettből egy (Franciaországban tízből közel kettő) IT-menedzser érzi úgy, hogy a rábízott rendszerek komplexitása miatt ellenőrzési feladatokat is el kell látnia. A legfontosabb feladatok között az IT-rendszerek integrálását (53%), illetve a hardverek és szoftverek összehangolását (50%) említették a válaszadók.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.