Szerző: Ady Krisztián

2006. június 20. 13:14

Ideiglenes vezérigazgató a Vodafone Magyarország Zrt. élén

Babis Mazarakis
Babis Mazarakis
2006. július 1-től Babis Mazarakis látja el a vezérigazgatói teendőket a Vodafone Magyarország Zrt. élén. Babis Mazarakis 1999-ben csatlakozott a Vodafone Görögországhoz és 2000 óta töltötte be a pénzügyi vezérigazgató helyettesi pozíciót. Mazarakis úr Vitai Attila feladatait veszi át, aki az ugyancsak a Vodafone Csoport érdekeltségébe tartozó Telsim török mobilszolgáltató vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Babis Mazarakisnak fontos szerepe volt a Vodafone Albánia fejlesztésében és irányításában, valamint ő vezette a Vodafone Görögország és más vállalatok egyesítését.

A Vodafone áprilisban jelentette be, hogy a Telsim török mobilszolgáltató megvásárlását lezáró hatósági engedélyezési eljárást követően a Vodafone Magyarország jelenlegi vezérigazgatóját, Vitai Attilát nevezik ki a Vodafone törökországi vezetőjének. Vitai Attila 2000. február 9-e óta állt a Vodafone hazai leányvállalatának élén, a szakember huszonegy éve tevékenykedik a telekommunikáció területén, korábban több vezetői poziciót töltött be a Motorolánál mind regionális, mind európai szinten.

A Vodafone tavaly decemberben jelentette be, hogy 4,5 milliárd dollárért felvásárolja Törökország második legnagyobb mobilszolgáltatóját, a Telsimet. Törökország Európa második legnagyobb lakosságú piaca, a mobilpenetráció pedig csupán 53 százalékos, így az országban hatalmas növekedési lehetőség előtt áll a Telsim, illetve rajta keresztül a Vodafone. A török piac a Vodafone negyedik legnagyobb piaca lehet, ráadásul a lakosság 47 százaléka 25 év alatti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról