Szerző: Ady Krisztián

2006. június 20. 12:21:41

Letölthető az ingyenes Opera 9 webböngésző

Folyamatos fejlesztést követően megjelent és akár FTP-szerverünkről is letölthető az Opera Software legújabb böngészője, az Opera 9 végleges változata. Az újabb, továbbra is teljesen ingyenesen elérhető verzió a várakozásoknak megfelelően még június vége előtt elérhető lett.

[HWSW] Folyamatos fejlesztést követően megjelent és akár FTP-szerverünkről is letölthető az Opera Software legújabb böngészője, az Opera 9 végleges változata. Az újabb, továbbra is teljesen ingyenesen elérhető verzió a várakozásoknak megfelelően még június vége előtt elérhető lett.

Az Opera 9-ben számos új képesség kapott helyet, többek között végre elérhető a beépített Bittorrent kliens is. A widgetek, azaz a kis alkalmazáspanelek számos hasznos információval szolgálhatnak, megmutathatják az időt, a várható időjárást, vagy akár részvényeink árfolyamát is. A tartalomszűrő képességgel nem csupán a nem kívánatos weboldalak, de a weboldalak egyes elemei is letilthatók, így könnyen megszabadulhatunk a gépünk erőforrásait igen gyorsan felzabáló flash-animációk özönétől.

Opera 9
Opera 9 és a widgetek

Ez az első olyan Opera böngésző, melyben saját keresőmotorokat is hozzáadhatunk a kereső fülhöz, a 'kukának' köszönhetően pedig a véletlenül bezárt lapfüleket is visszavarázsolhatjuk a böngésző felületére. Az egyes lapfüleken tartott egérmutató mellett megjelenik az adott lapfül kicsinyített mása is. A böngészőben jegyzettömb is található, illetve képes arra is, hogy pontosan ugyanonnan folytassuk a böngészést, mint ahol abbahagytuk, azt az állapotot kapjuk vissza, amilyenben bezártuk az ablakot.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 13:18

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.