Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Letölthető az ingyenes Opera 9 webböngésző

Ady Krisztián, 2006. június 20. 12:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Folyamatos fejlesztést követően megjelent és akár FTP-szerverünkről is letölthető az Opera Software legújabb böngészője, az Opera 9 végleges változata. Az újabb, továbbra is teljesen ingyenesen elérhető verzió a várakozásoknak megfelelően még június vége előtt elérhető lett.

hirdetés
[HWSW] Folyamatos fejlesztést követően megjelent és akár FTP-szerverünkről is letölthető az Opera Software legújabb böngészője, az Opera 9 végleges változata. Az újabb, továbbra is teljesen ingyenesen elérhető verzió a várakozásoknak megfelelően még június vége előtt elérhető lett.

Az Opera 9-ben számos új képesség kapott helyet, többek között végre elérhető a beépített Bittorrent kliens is. A widgetek, azaz a kis alkalmazáspanelek számos hasznos információval szolgálhatnak, megmutathatják az időt, a várható időjárást, vagy akár részvényeink árfolyamát is. A tartalomszűrő képességgel nem csupán a nem kívánatos weboldalak, de a weboldalak egyes elemei is letilthatók, így könnyen megszabadulhatunk a gépünk erőforrásait igen gyorsan felzabáló flash-animációk özönétől.

Opera 9
Opera 9 és a widgetek

Ez az első olyan Opera böngésző, melyben saját keresőmotorokat is hozzáadhatunk a kereső fülhöz, a 'kukának' köszönhetően pedig a véletlenül bezárt lapfüleket is visszavarázsolhatjuk a böngésző felületére. Az egyes lapfüleken tartott egérmutató mellett megjelenik az adott lapfül kicsinyített mása is. A böngészőben jegyzettömb is található, illetve képes arra is, hogy pontosan ugyanonnan folytassuk a böngészést, mint ahol abbahagytuk, azt az állapotot kapjuk vissza, amilyenben bezártuk az ablakot.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!