Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 19. 09:11

Egyesíti hálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágait a Nokia és a Siemens

Vegyesvállalatban egyesíti telefonhálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágait a Nokia és a Siemens, a tranzakció értéke megközelíti a 25 milliárd eurót. Az ügyletet mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta. A Nokia Siemens Networks néven létrejövő cég idei a világ második legnagyobb hálózati berendezésgyártója lesz az Ericssonés a pár hónapja egyesült Lucent és Alcatel mögött.

HIRDETÉS

[HWSW] Vegyesvállalatban egyesíti telefonhálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágait a Nokia és a Siemens, a tranzakció értéke megközelíti a 25 milliárd eurót. Az ügyletet mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta. A Nokia Siemens Networks néven létrejövő cég idei a világ második legnagyobb hálózati berendezésgyártója lesz az Ericssonés a pár hónapja egyesült Lucent és Alcatel mögött.

A hírek szerint a vegyesvállalat központja Helsinkiben lesz és az igazgatótanács tagjainak többségét, valamint az elnök-vezérigazgatót is a Nokia adja Simon Beresford-Wylie személyében, Peter Schönhofer pénzügyi vezetőt viszont a Siemens delegálja. A két cég 50-50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd a Nokia Siemens Networksben. A vegyesvállalat világszerte 60 ezer alkalmazottal kezdi meg tevékenységét, azonban a létszámot az elkövetkező négy év során mintegy 10-15 százalékkal szeretné mérsékelni a Nokia és a Siemens.

A telefonhálózati berendezések gyártóira egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a feltörekvő ázsiai versenytársak, mint a Huawei és a ZTE, amelyek alacsony áraiknak köszönhetően a hazai piacaik mellett egyre nagyobb sikereket érnek el Európában és Amerikában is. A Nokia és a Siemens várakozásai szerint a kutatás-fejlesztés és más tevékenységek közös folytatásával éves szinten mintegy 1,5 milliárd eurót takaríthatnak meg.

A Siemens fokozatosan visszavonul az informatikai és telekommunikációs iparágakból, ahogyan a rendkívül éles versenyben nehezen állja meg a helyét ezeken a területeken. Még a 90-es évek vége előtt leválasztotta a félvezetőgyártást, 1999-ben egyesítette számítógépes részlegét a japán Fujitsu európai leányával, tavaly pedig a tajvani BenQ vásárolta meg tőle a veszteségeket halmozó mobiltelefonos részleget. A Siemens jelenleg elsősorban az egészségügyi szektornak célzott szolgáltatásokba, energetikába, valamint ipari szolgáltatásokba fektet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 21:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.