Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 19. 08:38

A Magyar Telekom megvásárolja a KFKI-t

A Magyar Telekom június 16-én szerződést írt alá a KFKI-LNX

[HWSW] A Magyar Telekom június 16-én szerződést írt alá a KFKI-LNX Zrt. megvásárlásáról 9,67 milliárd forintos áron. Az akvizíciónak köszönhetően a Magyar Telekom Csoport további piaci növekedést és szolgáltatásportfólió-bővítést érhet el az informatikai szolgáltatások piacán, a vállalati szegmensben.

A KFKI Csoport bevétele 2005-ben elérte a 17 milliárd forintot. A Csoporthoz három cég tartozik: a hálózatintgrációval foglalkozó KFKI-LNX, a rendszerintegrációval és biztonsággal foglalkozó ICON, valamint a szoftverfejlesztésre szakosodott IQSYS. A három vállalatnál összesen közel 400 alkalmazott dolgozik. A Magyar Telekom és a KFKI Csoport komplementer piaci szegmensben van jelen üzleti szolgáltatásaival.

A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2006 második felében kerül sor, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról