:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 14. 09:57

Ősszel jöhetnek az AMD-alapú Dell PC-k?

A Citigroup az iparágból származó forrásokra hivatkozva azt állítja, az iskolakezdési szezonban a Dell elő fog rukkolni AMD processzoros PC-ivel. A vállalat eddigi története során kizárólag Intel-alapú konfigurációkat forgalmazott.

[HWSW] A Citigroup az iparágból származó forrásokra hivatkozva azt állítja, az iskolakezdési szezonban a Dell elő fog rukkolni AMD processzoros PC-ivel. A vállalat eddigi története során kizárólag Intel-alapú konfigurációkat forgalmazott.

Glen Yeung, a Citigroup elemzője keddi jelentésében számolt be a legújabb fejleményekről, azonban igyekezett hangsúlyozni, hogy egyelőre nagyon kevés részlet nyilvános, így azt sem lehet pontosan tudni, asztali vagy noteszgépekről van-e szó, illetve hogy a gépek pontosan milyen alkatrészeket tartalmaznak. A Dell szóvivője spekulációnak minősítette a Citigroup jelentését és nem kommentálta a hírt, mint ahogy az AMD képviselője sem.

A PC-piacot hosszú ideje vezető Dell az idei első negyedévben csak a piaci átlag alatt tudta növelni PC-eladásait, amire azóta nem volt példa, hogy a Gartner 1989-ben figyelemmel kezdte kísérni a számítógépek forgalmát. Elemzők szerint a Dell megtorpanásának oka, hogy a vállalat kínálatában nem szerepelnek AMD-alapú rendszerek, amelyek egyre keresettebbek, ráadásul sokszor olcsóbbak is, mint a hasonló teljesítményű, Intel-alapú konfigurációk. Az amerikai kiskereskedelmi piacon az AMD-alapú gépek részesedése már 50 százalék körüli.

A Dell pár hete jelentette be, hogy az ügyféligények kielégítésére az év végén AMD Opteron-alapú szervereket mutat be, bár a pontos megjelenési dátumok és a konfigurációk egyelőre nem ismertek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.