Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 14. 09:57

Ősszel jöhetnek az AMD-alapú Dell PC-k?

A Citigroup az iparágból származó forrásokra hivatkozva azt állítja, az iskolakezdési szezonban a Dell elő fog rukkolni AMD processzoros PC-ivel. A vállalat eddigi története során kizárólag Intel-alapú konfigurációkat forgalmazott.

HIRDETÉS

[HWSW] A Citigroup az iparágból származó forrásokra hivatkozva azt állítja, az iskolakezdési szezonban a Dell elő fog rukkolni AMD processzoros PC-ivel. A vállalat eddigi története során kizárólag Intel-alapú konfigurációkat forgalmazott.

Glen Yeung, a Citigroup elemzője keddi jelentésében számolt be a legújabb fejleményekről, azonban igyekezett hangsúlyozni, hogy egyelőre nagyon kevés részlet nyilvános, így azt sem lehet pontosan tudni, asztali vagy noteszgépekről van-e szó, illetve hogy a gépek pontosan milyen alkatrészeket tartalmaznak. A Dell szóvivője spekulációnak minősítette a Citigroup jelentését és nem kommentálta a hírt, mint ahogy az AMD képviselője sem.

A PC-piacot hosszú ideje vezető Dell az idei első negyedévben csak a piaci átlag alatt tudta növelni PC-eladásait, amire azóta nem volt példa, hogy a Gartner 1989-ben figyelemmel kezdte kísérni a számítógépek forgalmát. Elemzők szerint a Dell megtorpanásának oka, hogy a vállalat kínálatában nem szerepelnek AMD-alapú rendszerek, amelyek egyre keresettebbek, ráadásul sokszor olcsóbbak is, mint a hasonló teljesítményű, Intel-alapú konfigurációk. Az amerikai kiskereskedelmi piacon az AMD-alapú gépek részesedése már 50 százalék körüli.

A Dell pár hete jelentette be, hogy az ügyféligények kielégítésére az év végén AMD Opteron-alapú szervereket mutat be, bár a pontos megjelenési dátumok és a konfigurációk egyelőre nem ismertek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.