Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 12. 14:26

Sulinet Expressz: végállomás, leszállás!

Több adókedvezmény mellett az év végén megszűnik a Sulinet Expressz is, de addig még vásárolhatók adókedvezményes asztali számítógépek és notebookok a kereskedőknél.

HIRDETÉS

[HWSW] Több adókedvezmény mellett az év végén megszűnik a Sulinet Expressz is, de addig még vásárolhatók adókedvezményes asztali számítógépek és notebookok a kereskedőknél.

A 2003. július 1-én indult program keretén belül eleinte csak a tanárok és a diákok juthattak adókedvezményes kontrukcióban személyi számítógéphez és alkatrészekhez, később a kedvezményezettek körét kiterjesztették, így ma már valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá eső magánszemély igénybeveheti a Sulinet Expressz nyújtotta évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt, feltéve, hogy éves bruttó jövedelme nem haladja meg a 4 millió forintot.

Az adókedvezménnyel vásárolható termékek közül eleinte a digitális fényképezőgépek voltak a legkapósabbak, amíg szerepeltek a programban, a teljes forgalom ötödét adták. 2004 tavaszán aztán eltűntek a fényképezőgépek, ugyanezen év nyarán pedig módosultak a feltételek: a kedvezményezettek körét kiterjesztették, a 60 ezer forintos adókedvezmény azonban már csak a megvásárolt termék árának legfeljebb fele után járt. 2005 novemberében aztán az összes periféria kikerült a kedvezménnyel vásárolható termékek köréből, azóta csak komplett konfigurációk kaphatók.

A Sulinet Expressz honlapján olvasható adatok szerint 2003-ban a résztvevők 22,7 milliárd forint értékben vásároltak számítógépeket és számítástechnikai eszközöket és összesen 15 milliárd forint adókedvezményben részesültek. 2004-ben a Sulinet program forgalma 22,4 milliárd forint volt, 2005-ben pedig mintegy 18 milliárd forintot költöttek PC-kre és alkatrészekre a kedvezményre jogosultak. Az idei évben eddig mindössze 3 milliárd forint volt a Sulinet Expressz forgalma -- írta az Index.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.