Szerző: Ady Krisztián

2006. június 9. 14:27

Core Duóval és kihajtható kijelzővel érkezik a harmadik generációs Flybook

[RegHardware] A tajvani Dialogue bemutatta az általunk is kipróbált ultrahordozható Flybook noteszgép harmadik generációját, mely lényegesen jobb paraméterekkel, frissebb-fejlettebb hardverrel rendelkezik, mint a jelenlegi típusok.

HIRDETÉS

[RegHardware] A tajvani Dialogue bemutatta az általunk is kipróbált ultrahordozható Flybook noteszgép harmadik generációját, mely lényegesen jobb paraméterekkel, frissebb-fejlettebb hardverrel rendelkezik, mint a jelenlegi típusok.

A Flybook VM 12,1 hüvelykes kijelzője 1280 x 768 pixeles, de igazi újdonsága abban rejlik, hogy a speciális kihajtható támasznak köszönhetően a noteszgép kijelzője asztali monitorhoz hasonló helyzetbe billenthető. A harmadik generációs Flybookban már 1,66 Ghz-es órajelű, alacsony feszültségű Core Duo processzor dolgozik, a Centrino Duo platformhoz pedig Intel 945GM chipkészlet és Intel Pro/Wireless 3945 a/b/g WLAN-vezérlő is tartozik.

Az új Flybook VM noteszgépet Bluetooth 2.0 vezeték nélküli és gigabites Ethernet-vezérlővel is ellátták, de nagy fájdalom, hogy a Flybookok erősségét jelentő beépített GSM/GPRS modul sajnos áldozatul esett a karcsúsítás oltárán, az ExpressCard mobilkártyákra pedig még várni kell. A VM-et legalább 512 megabájtnyi, integrált DDR2 memóriával szállítják majd, mely 2 gigabájtig bővíthető fel. A készüléket VGA webkamerával, több mikrofonnal és ujjlenyomatolvasóval is felszerelték.

Flybook VM

Az elődöknél kicsit nehezebb, 1,64 kg tömegű Flybook VM 29,2 x 22,2 x 2,6 cm méretű, alig nagyobb, mint a korábbi modellek. A Flybook VM áráról és megjelenéséről egyelőre nem árultak el részleteket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 21:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.