Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 9. 10:38

A Novell SUSE Linuxot is felveszi a kínálatába a Dell

A Dell vállalati forgalmának már negyedét adják linuxos rendszerek -- mondta el egy Monte Carlóban tartott rendezvényen a PowerEdge kiszolgálókért felelős marketing-igazgató, Jay Parker. Az Intel-alapú szerverek második legnagyobb gyártója ma már annyi linuxos tapasztalattal rendelkezik, hogy a beérkező támogatási kérések 90 százalékára anélkül tud reagálni, hogy segítségül kellene hívnia az operációs rendszert gyártó Red Hatet.

HIRDETÉS

[HWSW] A Dell vállalati forgalmának már negyedét adják linuxos rendszerek -- mondta el egy Monte Carlóban tartott rendezvényen a PowerEdge kiszolgálókért felelős marketing-igazgató, Jay Parker. Az Intel-alapú szerverek második legnagyobb gyártója ma már annyi linuxos tapasztalattal rendelkezik, hogy a beérkező támogatási kérések 90 százalékára anélkül tud reagálni, hogy segítségül kellene hívnia az operációs rendszert gyártó Red Hatet.

A Dell a Red Hat egyik legelső és legnagyobb partnereként egyelőre csak a Red Hat Linuxszal árulja szervereit, de a cég terveiben szerepel a Novell SUSE forgalmazásának megkezdése is. Parker elmondta, hogy jelenleg zajlik a vállalat szerverein a Novell SUSE tesztelése, validálása és minősítése, amelynek eredményeképp a cég meg fogja kezdeni a német származású disztribúció árusítását és támogatását a PowerEdge szervereken.

A Dellre is jellemző az a trend, hogy a vásárlók a linuxos rendszerekkel elsősorban UNIX-szervereket váltanak le -- mondta el Parker, aki hozzátette, hogy a Dell Services már több mint 500 sikeres UNIX-Linux migrációt bonyolított le többek között IBM AIX és Sun Solaris környezetekből és a projektek száma évről évre növekedik. "Az ügyfelek a UNIX nyílt forráskódú változataként tekintenek a Linuxra. Elégedettek az Linux képességeivel és megbízhatóságával" -- magyarázta Parker.

A Linux látványosan tör előre a szerverpiacon, az idei első negyedévben a szabad operációs rendszerre épülő szerverek forgalma darabszám szerint 14,4 százalékkal, bevétel szerint pedig 17 százalékkal növekedett a tavalyi első negyedévhez képest. A linuxos szerverek már a teljes szerverpiaci bevétel 12,2 százalékát adják és elemzők szerint a növekedés a jövőben továbbra is folytatódni fog, bár némileg lassul majd. Eközben a UNIX-os szerverek eladásai 8,7 százalékkal, a befolyt bevételek pedig 7,1 százalékkal estek vissza.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 21:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.