Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 6. 09:16

Webes táblázatkezelőt mutatott be a Google

A Writely webes szövegszerkesztő márciusi megvásárlása után a Google most ismét a Microsoftot riogatja, ugyanis a mai napon kívánja elindítani a Google Spreadsheet online táblázatkezelőt, amely az Excel vetélytársa lehet. Az alkalmazásba importálhatók a Microsoft .XLS állományai is, így akár Excelben létrehozott dokumentumok is szerkeszthetők a Google Spreadsheet segítségével, amely támogatja a CSV fájlokat is.

HIRDETÉS

[HWSW] A Writely webes szövegszerkesztő márciusi megvásárlása után a Google most ismét a Microsoftot riogatja, ugyanis a mai napon kívánja elindítani a Google Spreadsheet online táblázatkezelőt, amely az Excel vetélytársa lehet. Az alkalmazásba importálhatók a Microsoft .XLS állományai is, így akár Excelben létrehozott dokumentumok is szerkeszthetők a Google Spreadsheet segítségével, amely támogatja a CSV fájlokat is.

Mivel a Google Spreadsheet teljesen online, a szerkesztett, eltárolt dokumentumokat a felhasználók megoszthatják egymással, vagy akár együtt is szerkeszthetik azokat. Lehetőség van arra is, hogy egy táblázatot egyszerre többen szerkesszenek, miközben egy másik ablakban üzeneteket válthatnak egymással, így a Google Spreadsheet alapvető csoportmunka-funkciókat is kínál.

A webes táblázatkezelő azonban funkcionalitását tekintve egyelőre bőven elmarad a Microsoft Exceltől, például hiányzik belőle a diagram-rajzolás, vagy a drag-and-drop. A Google Spreadsheet használatához egy várólistára kell feliratkozni, a szolgáltatás ugyanis egyelőre csak korlátozott számú felhasználó részére érhető el, akik egyenként legfeljebb 50 táblázatot tárolhatnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.