Szerző: Ady Krisztián

2006. május 26. 11:42

Itthon is piacra kerülnek a Ricoh zselés, multifunkciós nyomtatói

A Ricoh itthon is bemutatta egyedülálló, nagy viszkozitású gél-technológiájával felszerelt többfunkciós nyomtatóját, melyet elsősorban kisebb irodai, illetve vállalati felhasználók számára kínál. Az Aficio MP C1500SP nyomtató szkennerként, másolóként és faxként is használható amellett, hogy egy teljes értékű színes hálózati nyomtató.

[HWSW] A Ricoh itthon is bemutatta egyedülálló, nagy viszkozitású gél-technológiájával felszerelt többfunkciós nyomtatóját, melyet elsősorban kisebb irodai, illetve vállalati felhasználók számára kínál. Az Aficio MP C1500SP nyomtató szkennerként, másolóként és faxként is használható amellett, hogy egy teljes értékű színes hálózati nyomtató.

A zselét alkalmazó új technológia a lézeres és tintasugaras technológia előnyeit ötvözi, a Ricoh szerint a gél alapú festékanyag nem csak gyorsabban szárad, de a vizet is jobban tűri. A zselé normál irodai papíron sem üt át, a széles nyomtatófejjel pedig kellemes nyomtatási sebesség érhető el, a C1500SP akár 6 színes, vagy 15 fekete-fehér oldal nyomtatására is képes percenként. A dokumentumok különleges feldolgozását elvégző Level Color módban lehetségessé válik a közel fekete-fehér áron történő színes nyomtatás is.

Ricoh Aficio MP C1500SP
Ricoh Aficio MP C1500SP - a géllel dolgozó nyomtató

A berendezés a nyomtatási költségek nyomon követésére alkalmas fedettség és lapszámlálóval is rendelkezik, így az összes költség könnyen kézben tartható. A webes és integrálható menedzsmentrendszer révén akár nagy irodai környezetbe is könnyen beilleszthető a multifunkciós készülék.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.