Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 25. 12:51

Eladta a Celerantot a Novell

A Novell 77 millió dollárért eladta a Celerant Consulting vezetői tanácsadó cégben birtokolt részesedését. A vevők a Celerant vezetői, valamint a brit Caledonia Investment befektetési társaság voltak, a cég többségi tulajdona ezzel a Celerant vezetőinek kezébe került. A tranzakció pénzügyi részleteit május végén hozza nyilvánosságra a Novell, amikor bejelenti második negyedéves eredményeit.

[HWSW] A Novell 77 millió dollárért eladta a Celerant Consulting vezetői tanácsadó cégben birtokolt részesedését. A vevők a Celerant vezetői, valamint a brit Caledonia Investment befektetési társaság voltak, a cég többségi tulajdona ezzel a Celerant vezetőinek kezébe került. A tranzakció pénzügyi részleteit május végén hozza nyilvánosságra a Novell, amikor bejelenti második negyedéves eredményeit.

A lépés nem meglepő, a Novell már tavaly ősszel, egy nagyobb átszervezési és leépítési program végrehajtásának kezdetén közölte, hogy meg kíván válni a Celeranttól, amely nem tartozik szorosan a fő tevékenységi köréhez és már korábban is többször szóba került a leválasztása. A Novell 2001-ben lett a Celerant résztulajdonosa, amikor felvásárolta a Cambridge Technology Partners vállalatot, amely 1997-ben lett a Celerant tulajdonosa.

Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy a Celerant eladása része annak a stratégiai váltásnak, amelynek központjában a Linuxra, valamint a menedzsment- és csoportmunka-megoldásokra kíván koncentrálni. A Novell saját termékeivel kapcsolatban természetesen továbbra is nyújt majd konzultációs szolgáltatásokat ügyfelei részére. Lapunk értesülései szerint a magyarországi Novell-felhasználókat a Celerant leválasztása nem érinti.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról