Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 24. 16:22

Személyi edzőként is használható az Apple iPod

Sokan szeretnek futás közben zenét hallgatni, az óriási népszerűségnek örvendő iPod azonban már nem csak egyszerű zenelejátszó, hanem akár személyi edző is lehet: az Apple és a Nike közösen mutatták be tegnap azt a kiegészítőt, amely lehetővé teszi a szenzorokkal felszerelt Nike+ Air Zoom Moire edzőcipők tulajdonosai számára, hogy a futás közben gyűjtött adatokat a magukkal hordott iPod nanón jelenítsék meg.

[HWSW] Sokan szeretnek futás közben zenét hallgatni, az óriási népszerűségnek örvendő iPod azonban már nem csak egyszerű zenelejátszó, hanem akár személyi edző is lehet: az Apple és a Nike közösen mutatták be tegnap azt a kiegészítőt, amely lehetővé teszi a szenzorokkal felszerelt Nike+ Air Zoom Moire edzőcipők tulajdonosai számára, hogy a futás közben gyűjtött adatokat a magukkal hordott iPod nanón jelenítsék meg.

A terméket a Nike által támogatott egykori profi kerékpáros, Lance Armstrong mutatta be, aki most a legendás New York maraton lefutására készül. A cipőbe épített érzékelők folyamatosan figyelik viselőjük mozgását és az adatokat -- például a lépések számát, a megtett távolságot, az időt és az elégetett kalóriák számát -- képesek az iPodra küldeni, ahonnan az adatok leolvashatók és az edzés végén a számítógépre küldhetők -- magyarázta Armstrong.

A felhasználók előre eltárolhatják edzésprogramjukat az iPodban, a készülék pedig ezután emlékezteti őket, hogy éppen milyen feladatot kell végrehajtaniuk, gyorsítsanak vagy lassítsanak, vagy hogy az edzés véget ért. A figyelmeztető üzenetek nem csak a kijelzőről olvashatók le, az iPod akár beszéddel is képes közölni gazdájával az utasításokat. Természetesen futás közben a készülék zenelejátszóként is használható.

A cipő és az iPod összekapcsolásához szükséges készlet ára csupán 29 dollár, azonban ez nem tartalmazza a 100 dolláros cipő és a kapacitástól függően 149-249 dollárba kerülő iPod nano árát. A cipő, valamint a Nike+iPod Sport Kit július során kerül az üzletekbe az Egyesült Államokban, Európában pedig a nyár végétől lesz kapható, Magyarországi megjelenésről azonban egyelőre nincs hír.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról