Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 24. 11:14

Az Invitel kezében az Euroweb

Lezárult az Euroweb Internetszolgáltató Zrt.-nek és az Euroweb Romania S.A.-nak az eladása, az Invitel 30 millió dollárt fizetett értük, miután megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, illetve az Euroweb részvényesei jóváhagyták a tranzakciót. A felvásárlásról tavaly decemberben állapodott meg a két fél.

HIRDETÉS

[HWSW] Lezárult az Euroweb Internetszolgáltató Zrt.-nek és az Euroweb Romania S.A.-nak az eladása, az Invitel 30 millió dollárt fizetett értük, miután megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, illetve az Euroweb részvényesei jóváhagyták a tranzakciót. A felvásárlásról tavaly decemberben állapodott meg a két fél.

Az Euroweb Hungary mintegy 100 ezer üzleti és lakossági ügyféllel büszkélkedhet, éves forgalma eléri a 7 milliárd forintot -- állítja a cég. A román leányvállalat weboldalán olvasható adatok szerint az Euroweb Romania S.A. 1400 előfizetőt és éves szinten 12 millió dolláros (~2,5 milliárd forintos) forgalmat mondhat magáénak.

"A cégvásárlás megnyitja előttünk a lehetőséget egyrészt ahhoz, hogy az Euroweb magyarországi piacon bevezetett innovatív termékfejlesztéseit az Invitel meglévő, erős termékpalettájába illessze, másrészt pedig ahhoz, hogy az Euroweb ügyfeleinek a távközlési szolgáltatások szélesebb skáláját kínálhassuk" -- mondta Martin Lea, az Invitel vezérigazgatója.

"Szintén örömünkre szolgál a gyorsan növekvő romániai piacra történő belépés, ahol az Euroweb a közelmúltban is jelentős sikereket ért el, hiszen 2005-ben Románia legjobb internetszolgáltatójává választották meg. Az Invitel a távközlési piac növekedésének és felélénkülésének kezdeti szakaszában komoly tapasztalatokra tett szert, melyekkel most kész segíteni az Euroweb Romániát a hasonló fejlődési fázisban lévő romániai piacon" -- tette hozzá Lea.

Idén márciusban olyan lapértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint az Invitel is eladósorba került, a vevőjelöltek pedig ott van a Magyar Telekom is. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában. Piaci elemzők 500 millió euróra (130 milliárd forintra) taksálják az Invitel értékét.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 18:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.