Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Invitel kezében az Euroweb

Bodnár Ádám, 2006. május 24. 11:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Lezárult az Euroweb Internetszolgáltató Zrt.-nek és az Euroweb Romania S.A.-nak az eladása, az Invitel 30 millió dollárt fizetett értük, miután megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, illetve az Euroweb részvényesei jóváhagyták a tranzakciót. A felvásárlásról tavaly decemberben állapodott meg a két fél.

[HWSW] Lezárult az Euroweb Internetszolgáltató Zrt.-nek és az Euroweb Romania S.A.-nak az eladása, az Invitel 30 millió dollárt fizetett értük, miután megszerezte a szükséges hatósági engedélyeket, illetve az Euroweb részvényesei jóváhagyták a tranzakciót. A felvásárlásról tavaly decemberben állapodott meg a két fél.

Az Euroweb Hungary mintegy 100 ezer üzleti és lakossági ügyféllel büszkélkedhet, éves forgalma eléri a 7 milliárd forintot -- állítja a cég. A román leányvállalat weboldalán olvasható adatok szerint az Euroweb Romania S.A. 1400 előfizetőt és éves szinten 12 millió dolláros (~2,5 milliárd forintos) forgalmat mondhat magáénak.

"A cégvásárlás megnyitja előttünk a lehetőséget egyrészt ahhoz, hogy az Euroweb magyarországi piacon bevezetett innovatív termékfejlesztéseit az Invitel meglévő, erős termékpalettájába illessze, másrészt pedig ahhoz, hogy az Euroweb ügyfeleinek a távközlési szolgáltatások szélesebb skáláját kínálhassuk" -- mondta Martin Lea, az Invitel vezérigazgatója.

"Szintén örömünkre szolgál a gyorsan növekvő romániai piacra történő belépés, ahol az Euroweb a közelmúltban is jelentős sikereket ért el, hiszen 2005-ben Románia legjobb internetszolgáltatójává választották meg. Az Invitel a távközlési piac növekedésének és felélénkülésének kezdeti szakaszában komoly tapasztalatokra tett szert, melyekkel most kész segíteni az Euroweb Romániát a hasonló fejlődési fázisban lévő romániai piacon" -- tette hozzá Lea.

Idén márciusban olyan lapértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint az Invitel is eladósorba került, a vevőjelöltek pedig ott van a Magyar Telekom is. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában. Piaci elemzők 500 millió euróra (130 milliárd forintra) taksálják az Invitel értékét.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.