Szerző: Ady Krisztián

2006. május 24. 10:37

Mindentudó mobiltelefon a Vodafone-nak a Sony Ericssontól - itthon szolgáltatások nélkül

A Sony Ericsson bejelentette legújabb harmadik generációs mobilhálózatokkal kompatibilis készülékét, melyet kifejezetten a Vodafone számára készített el. A V630i bár nem tartozik a gyártó Walkman termékvonalába, fejlett zenelejátszási képességgel is rendelkezik. A V630i telefon támogatja a Vodafone Radio DJ szolgáltatását is.

[HWSW] A Sony Ericsson bejelentette legújabb harmadik generációs mobilhálózatokkal kompatibilis készülékét, melyet kifejezetten a Vodafone számára készített el. A V630i bár nem tartozik a gyártó Walkman termékvonalába, fejlett zenelejátszási képességgel is rendelkezik. A V630i telefon támogatja a Vodafone Radio DJ szolgáltatását is.

A Vodafone Radio DJ egy valós idejű zeneszolgáltatás, amely a hallgatott zeneszámok értékelésével teszi lehetővé saját zenecsatornák létrehozását, minél több zeneszámot hallgat meg és értékel a felhasználó, annál személyesebbé válik zenecsatornája. A szolgáltatás használatával a zeneszámok közvetlenül meg is vásárolhatók. Az alapcsomag részét képező, 256 megabájtos Memory Stick Micro (M2) kártyán számos zeneszám eltárolható.

Az elsősorban zenetelefonként szolgáló V630i alkalmas a Vodafone live! által kínált szolgáltatások kezelésére is, illetve harmadik generációs mobilként támogatná a videotelefonálást is, bár ez a konkurenseknél lassan egy éve elérhető szolgáltatás még mindig nem szerepel a Vodafone Magyarország kínálatában.

Sony Ericsson V630i

A kezelőfelület úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb gombnyomással a telefon összes funkciója elérhető legyen. A külön zenegombnak köszönhetően a zenelejátszó elindítása mindössze egyetlen gombnyomás, függetlenül attól, hogy a telefon melyik menüpontjában vagyunk. A V630i emellett 2 megapixel felbontású fényképezőgéppel, e-mail alkalmazással, teljes körű HTML-böngészővel és 1,9 hüvelykes, színes kijelzővel rendelkezik.

A készülék várhatóan júliustól lesz kapható hazánkban, sajnos a videotelefonálás mellett a Radio DJ szolgáltatást sem lehet még Magyarországon elérni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról