Szerző: Ady Krisztián

2006. május 24. 14:07

A Netgear már szállítja a még el sem fogadott szabványra épülő vezeték nélküli routerét

A hálózati berendezéseket fejlesztő és szállító Netgear megkezdte a 802.11n szabványtervezetnek megfelelő, következő generációs router-ADSL-modem kombója szállítását. A RangeMax NEXT termékcsaládba tartozó készülék az első kereskedelmi forgalomba kerülő hálózati berendezések egyike lehet, melyek a legújabb, még elfogadás alatt álló 802.11n szabványnak, illetve annak jelenlegi tervezetének felelnek meg.

[HWSW] A hálózati berendezéseket fejlesztő és szállító Netgear megkezdte a 802.11n szabványtervezetnek megfelelő, következő generációs router-ADSL-modem kombója szállítását. A RangeMax NEXT termékcsaládba tartozó készülék az első kereskedelmi forgalomba kerülő hálózati berendezések egyike lehet, melyek a legújabb, még elfogadás alatt álló 802.11n szabványnak, illetve annak jelenlegi tervezetének felelnek meg.

A 802.11n szabványtervezet a legutóbbi megmérettetésén ismét elvérzett, továbbra sem kapta meg a szükséges 75 százaléknyi szavazatot ahhoz, hogy a végleges szabványosítás mezejére lépjen. A jelenlegi tervezetnek megfelelő, nagyobb lefedettségi területet és jóval nagyobb átviteli sebességet ígérő, a b/g eszközökkel visszamenőlegesen kompatibilis RangeMax NEXT kombó készülék egy vezeték nélküli routert és egy ADSL2+ modemet ötvöz egyetlen berendezésbe. A készülék négyportos switch-ként és SPI tűzfalként is funkcionál.

Netgear RangeMax NEXT Wireless ADSL2+ Modem Router

A DG834N hálózati berendezésben Broadcom ADSL2+ modem és Intensi-fi vezeték nélküli technológia biztosítja a kapcsolatot. A 802.11n tervezetnek megfelelő hozzáférési pont megfelelő hálózati kártyákkal a jelenlegi vezeték nélküli kapcsolatok nyers sebességének többszörösére lesz képes, a Netgear szerint akár 300 megabit/s is elérhető a MIMO (multiple in, multiple out) technológia segítségével. A MIMO több szabadon rendelkezésre álló sávot, és további antennákat használ fel az adatcsomagok párhuzamos továbbítására. A hamarosan üzletekben is megjelenő modem-router kombó két éves garanciával lesz kapható.

a címlapról