Szerző: Ady Krisztián

2006. május 23. 17:00

Feltöltőkártyás számítógépek a Microsoft támogatásával itthon is

A Microsoft bejelentette FlexGo technológiáját, mellyel használatarányosan fizetendő PC-vásárlási megoldásokat támogat. A FlexGo révén a szolgáltatók rugalmasabb vásárlási feltételek mellett tehetik elérhetővé windowsos számítógépeiket a fejlődő piacok számára. A vásárlók alacsony kezdő költséggel juthatnak teljes funkcionalitású PC-hez, amelyhez aztán a feltöltőkártyás telefonokhoz hasonlóan előre fizetett kártyák, vagy havi előfizetés útján férhetnek hozzá.

[HWSW] A Microsoft bejelentette FlexGo technológiáját, mellyel használatarányosan fizetendő PC-vásárlási megoldásokat támogat. A FlexGo révén a szolgáltatók rugalmasabb vásárlási feltételek mellett tehetik elérhetővé windowsos számítógépeiket a fejlődő piacok számára. A vásárlók alacsony kezdő költséggel juthatnak teljes funkcionalitású PC-hez, amelyhez aztán a feltöltőkártyás telefonokhoz hasonlóan előre fizetett kártyák, vagy havi előfizetés útján férhetnek hozzá.

A használatarányos fizetésre épülő üzleti modell elérhetőbbé teszi ezeken a piacokon a személyi számítógépeket, hiszen csökkenti a belépési költséget és lehetővé teszi, hogy a használat függvényében fizessenek az eszközért. A próbaüzemek először a fejlődő piacokon indulnak, ahol a fogyasztói hitelek korlátozott elérhetősége, a bizonytalan jövedelem és a magas induló költség sokakat meggátolt a számítógép vásárlásban.

A Microsoft a használatarányos modell sikeres próbaüzemét a közelmúltban fejezte be Brazíliában, ahol a próba egy évig, Brazília vezető országos kiskereskedelmi lánca, a Magazine Luiza közreműködésével zajlott. A modell próbaüzemének következő köre Brazíliában, Kínában, Magyarországon, Indiában, Mexikóban, Oroszországban, Szlovéniában és Vietnámban esedékes.

A rendszer tájékoztatja a felhasználót a felhasznált időről és megmutatja, hogyan tud további használati időt vásárolni azzal, hogy egyszerűen begépeli az előre fizetett kártyán található kódot. Ha a felhasználó nem vásárol további időt, a PC fokozatosan csökkentett üzemmódba, vagy korlátozott hozzáférésű állapotba kerül, és mindaddig úgy marad, amíg a vevő nem vesz további időkeretet a világhálón vagy a helyi forgalmazóktól.

Meghatározott óraszám felhasználása után a PC teljes mértékben a vevő tulajdonába kerül. A Microsoft illetékesei szerint a FlexGo révén a szolgáltatók akár 50%-kal is csökkenthetik a PC vásárlás induló költségét, és rugalmas lehetőségeket kínálhatnak a fennmaradó rész törlesztésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról