Szerző: Ady Krisztián

2006. május 17. 15:33

Elindult a villámgyors letöltést biztosító HSDPA mobilszolgáltatás a T-Mobile-nál

A T-Mobile elindította villámgyors letöltési sebességet biztosító HSDPA mobil adatátviteli szolgáltatását, melyet első lépésben Budapest belső kerületeiben lehet elérni. A kereskedelmi HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológia segítségével akár 1,5 megabit/s-os letöltési és 384 kilobit/s-os feltöltési sebességet is el lehet érni a mobileszközökkel.

HIRDETÉS

[HWSW] A T-Mobile elindította villámgyors letöltési sebességet biztosító HSDPA mobil adatátviteli szolgáltatását, melyet első lépésben Budapest belső kerületeiben lehet elérni. A kereskedelmi HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológia segítségével akár 1,5 megabit/s-os letöltési és 384 kilobit/s-os feltöltési sebességet is el lehet érni a mobileszközökkel.

A társaságnál már év eleje óta kapható a szolgáltatáshoz szükséges, nem csak 3G/GPRS hálózatokkal, de HSDPA adatátvitellel is kompatibilis kártyatelefon, melyet a noteszgépbe helyezve bárhol elérhető a lefedettségi területen 3G-nél is gyorsabb sebesség. A HSDPA segítségével gyorsabban töltődhetnek le a weboldalak és a nagy csatolmánnyal ellátott elektronikus levelek, de ez a sávszélesség már video- és zeneletöltésre is tökéletesen megfelelhet.

A T-Mobile tervei szerint már ebben az évben a főváros legnagyobb részére, illetve több nagyvárosra kiterjeszti a szupergyors szélessávú mobilhálózatot, hamarosan pedig újabb HSDPA-kompatibilis készülékeket vezet be kínálatába. Emellett a T-Mobile néhány év alatt az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, hosszabb távon akár 10 megabit/s-ra tervezi növelni, a még fejlettebb HSUPA segítségével pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 megabit/s-os sebességet.

HSDPA lefedettség
HSDPA lefedettségi térkép, május végi állapot

A HSDPA jelenleg a Róbert Károly krt. - Hungária krt. - Könyves Kálmán krt. - Lágymányosi híd - Dombóvári út - Sárbogárdi út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Alkotás utca - Krisztina krt. - Vérmező út - Margit krt. - Duna vonala - Árpád híd által határolt terület jelentős részén, május végére ezen terület majdnem egészén elérhető lesz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 14:31

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.