:

Szerző: Ady Krisztián

2006. május 17. 15:33

Elindult a villámgyors letöltést biztosító HSDPA mobilszolgáltatás a T-Mobile-nál

A T-Mobile elindította villámgyors letöltési sebességet biztosító HSDPA mobil adatátviteli szolgáltatását, melyet első lépésben Budapest belső kerületeiben lehet elérni. A kereskedelmi HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológia segítségével akár 1,5 megabit/s-os letöltési és 384 kilobit/s-os feltöltési sebességet is el lehet érni a mobileszközökkel.

[HWSW] A T-Mobile elindította villámgyors letöltési sebességet biztosító HSDPA mobil adatátviteli szolgáltatását, melyet első lépésben Budapest belső kerületeiben lehet elérni. A kereskedelmi HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) technológia segítségével akár 1,5 megabit/s-os letöltési és 384 kilobit/s-os feltöltési sebességet is el lehet érni a mobileszközökkel.

A társaságnál már év eleje óta kapható a szolgáltatáshoz szükséges, nem csak 3G/GPRS hálózatokkal, de HSDPA adatátvitellel is kompatibilis kártyatelefon, melyet a noteszgépbe helyezve bárhol elérhető a lefedettségi területen 3G-nél is gyorsabb sebesség. A HSDPA segítségével gyorsabban töltődhetnek le a weboldalak és a nagy csatolmánnyal ellátott elektronikus levelek, de ez a sávszélesség már video- és zeneletöltésre is tökéletesen megfelelhet.

A T-Mobile tervei szerint már ebben az évben a főváros legnagyobb részére, illetve több nagyvárosra kiterjeszti a szupergyors szélessávú mobilhálózatot, hamarosan pedig újabb HSDPA-kompatibilis készülékeket vezet be kínálatába. Emellett a T-Mobile néhány év alatt az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, hosszabb távon akár 10 megabit/s-ra tervezi növelni, a még fejlettebb HSUPA segítségével pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 megabit/s-os sebességet.

HSDPA lefedettség
HSDPA lefedettségi térkép, május végi állapot

A HSDPA jelenleg a Róbert Károly krt. - Hungária krt. - Könyves Kálmán krt. - Lágymányosi híd - Dombóvári út - Sárbogárdi út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Alkotás utca - Krisztina krt. - Vérmező út - Margit krt. - Duna vonala - Árpád híd által határolt terület jelentős részén, május végére ezen terület majdnem egészén elérhető lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.