:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 17. 10:45

Magyar siker a Sun fejlesztői versenyén

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Sun Microsystems a Dukes Choice Awardot, a Java-alapú alkalmazások legnagyobb nyílt versenyét. A nemzetközi megmérettetésen 11 kategóriában indult meg a küzdelem, melyek közül egyben egy hazai szoftverfejlesztő cég, a Solware Kft. is leadta nevezését.

[HWSW] Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Sun Microsystems a Duke’s Choice Awardot, a Java-alapú alkalmazások legnagyobb nyílt versenyét. A nemzetközi megmérettetésen 11 kategóriában indult meg a küzdelem, melyek közül egyben egy hazai szoftverfejlesztő cég, a Solware Kft. is leadta nevezését.

A 3D Billiard játékprogram végül a "Java.com Alkalmazások" kategóriájának győztese lett. "Ezzel a programunkkal a tavalyi CeBIT-en már elnyertük az Európai Kiválóság a Multimédiában Díj arany fokozatát, így titkon számítottunk a sikerre -- mondta Hontvári József, a Solware ügyvezető igazgatója. "A 3D Billiard hatéves fejlesztő- és kutatómunka gyümölcse, melynek eddigi legrangosabb elismerése a Duke’s Choice Award" -- tette hozzá Szabó Dániel, a Solware vezető fejlesztője.

A 8 éve alakult, egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó Solware hat éve kezdett Java-alapú játékok fejlesztésébe, elsősorban a nemzetközi piacra. A siker nem is maradt el: a Real.com, majd az Eurosport is a Solware játékait választotta nemzetközi weboldalainak népszerűsítésére. Ma pedig a világ minden tájáról naponta közel ötmillió internetező kapcsolódik ki a cég játékainak segítségével.

"A Duke’s Choice Award-on évről évre a legjobb szoftverfejlesztők versenyeznek egymással, ráadásul idén az előző évekhez képest még színvonalasabb megoldásokkal találkoztunk" -- mondta Kristóf Judit, a Sun Microsystems magyarországi leányvállalatának marketing-igazgatója. "Ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy egy magyar vállalkozás is kategóriagyőzelmet aratott."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.