:

Szerző: Ady Krisztián

2006. május 16. 13:14

Ingyenesen hívhatják az észak-amerikaiak a kanadai és amerikai telefonszámokat a Skype-pal

Az internettelefon-óriás Skpye igen gyorsan replikázott az America Online egyre erősödő, rivális szolgáltatására, mely a közelmúltban ingyenes behívószámot kezdett kínálni AIM szoftveréhez Phoneline néven -- bejelentette, hogy teljesen ingyenes hívási lehetőséget kínál az év végéig az amerikai és kanadai vezetékes, illetve mobiltelefonszámok irányába.

[HWSW] Az internettelefon-óriás Skpye igen gyorsan replikázott az America Online egyre erősödő, rivális szolgáltatására, mely a közelmúltban ingyenes behívószámot kezdett kínálni AIM szoftveréhez Phoneline néven -- bejelentette, hogy teljesen ingyenes hívási lehetőséget kínál az év végéig az amerikai és kanadai vezetékes, illetve mobiltelefonszámok irányába.

Az eBay által felvásárolt szolgáltató közleménye szerint az ingyenesség legalább az év végéig biztosított, de akár tovább is elérhető lesz. A számok hívása semmilyen költséggel nem jár, egyetlen centet sem kell a Skype számlára fizetni azért, hogy kanadai vagy amerikai vonalas és mobilszámokat hívhassunk. Az egyetlen problémát az jelenti a nemzetközi, így hazai felhasználók számára is, hogy a SkypeOut szolgáltatást igénybevevőnek is az Egyesült Államokban, vagy Kanadában kell a hívást elindítania.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az ingyenes hívási lehetőséget kiterjesztik-e a világ más részein található Skype-felhasználókra is, a Skype ugyanis éppen az internet, és általa nyújtott szabadságot korlátozza ezzel a húzással. A Skype eddig folyamatosan azt hangoztatta a SkypeOut kapcsán, hogy csak a hívás célállomása számít, az, hogy a világ mely pontjáról érkezik a hívás, az teljesen mindegy.

A döntés olyan gyors lehetett, hogy a Skype kliens legújabb bétáját sem készítették még fel erre a lehetőségre, ezért a szoftver hibaüzenettel reklamál, ha nulla egyenleggel kísérli meg a számok hívását a felhasználó. A program hibaüzenete ellenére a hívást a rendszer felépíti, lehetőséget nyújtva az ingyenes beszélgetésre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.