Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 12. 11:24

Szlovén siker a Microsoft diákoknak szóló fejlesztői versenyén

A 2006-os Imagine Cup Közép-Kelet-Európai régiós döntőjén a 13 Közép- és Kelet-Európából érkezett diákcsapatból három napos versengés után végül a szlovén csapat került ki győztesen. A győztes csapat a második helyezett horvát és harmadik helyezet lengyel gárdával együtt fogja képviselni a régiót a 2006-os Imagine Cup világdöntőjén, amelyet az indiai Delhiben tartanak augusztusban.

[HWSW] A 2006-os Imagine Cup Közép-Kelet-Európai régiós döntőjén a 13 Közép- és Kelet-Európából érkezett diákcsapatból három napos versengés után végül a szlovén csapat került ki győztesen. A győztes csapat a második helyezett horvát és harmadik helyezet lengyel gárdával együtt fogja képviselni a régiót a 2006-os Imagine Cup világdöntőjén, amelyet az indiai Delhiben tartanak augusztusban.

A Microsoft minden évben versenyt hirdet diákok részére, hogy fejlesszenek ki, és mutassanak be olyan új technológiákat, amelyek egy bizonyos problémakörre nyújtanak megoldást. Az idei év témája az egészséges élet volt. A Közép-Kelet-Európai régiós döntőre Magyarországon kívül Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Észtország, Görögország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szerbia-Montenegró és Ukrajna küldött csapatokat.

Magyarországon idén 5 intézmény 9 csapata mérte össze tudását a szoftverfejlesztés kategóriában. A legjobbnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem „Digital Mania” csapata bizonyult, akik egy PocketPC-re épülő, mozgássérülteket segítő megoldást készítettek, ők képviselték hazánkat a maribori döntőn is. A magyar versenyen a második helyezést a Szegedi Tudományegyetem csapata érte el egy újfajta vészhívó rendszer megtervezésével, a harmadik helyet pedig a Pannon Egyetem (korábbi Veszprémi Egyetem) csapata érte el, egy EKG távmegfigyelő és -elemző rendszerrel.

"Az Imagine Cup hasznos lehetőség az egyetemisták és főiskolások számára, hogy gyakorlati terepen kipróbálhassák ismereteiket és az általuk kitalált megoldásokat igazi profik értékeljék" -- mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere. "Amellett, hogy sok műszaki ismeretet is tanulnak belőle, jó előadói tapasztalat és fontos referencia is a jövőre nézve."

A 2007-es Imagine Cup versenyen a szoftverfejlesztés mellett négy másik kategóriában is megmérkőzhetnek majd meg a hallgatók. A döntő helyszíne a dél-koreai Szöul lesz, a téma az oktatás lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról