Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 11. 16:21

Új tulajdonos kezében a NextiraOne

A Platinum Equity LLC megállapodott az ABN AMRO Capital France-szal a NextiraOne Europe Holdings BV eladásáról, az ügylet pénzügyi részleteit azonban az érintettek nem hozták nyilvánosságra. Az akvizíciós megállapodás a szokványos záradékok mellett különböző korlátozásokat is tartalmaz, bár mindkét fél meg van győződve arról, hogy a tranzakció a következő hetekben lezárul.

[HWSW] A Platinum Equity LLC megállapodott az ABN AMRO Capital France-szal a NextiraOne Europe Holdings BV eladásáról, az ügylet pénzügyi részleteit azonban az érintettek nem hozták nyilvánosságra. Az akvizíciós megállapodás a szokványos záradékok mellett különböző korlátozásokat is tartalmaz, bár mindkét fél meg van győződve arról, hogy a tranzakció a következő hetekben lezárul.

Gazdát cserélt a NextiraOne USA is
A NextiraOne amerikai és kanadai operációja május elején cserélt gazdát, ezek régi tulajdonosa szintén a Platinum Equity volt, a vevő azonban a hálózati szolgáltatásairól ismert Black Box, amely 97,5 millió dollárt fizetett.
A párizsi székhelyű NextiraOne, az IP-alapú kommunikációs megoldások és szolgáltatások egyik vezető szállítója 2002-ben alakult az Alcatel vállalati disztribúciós és szolgáltatási üzletágából. A NextiraOne új tulajdonosa, az ABN AMRO Capital France (AACF) az ABN AMRO Bank holland pénzügyi szolgáltató egyik divíziója. Az AACF célja a NextiraOne bevételének és nyereségének további növelése annak érdekében, hogy a cég az egyik élenjáró IP-kommunikációs megoldásszállítójává váljon. A NextiraOne tavalyi európai forgalma meghaladta az egymilliárd eurót.

"A NextiraOne tapasztalt vezetőségének és erős piaci pozíciójának köszönhetően jól illeszkedik befektetési terveinkhez. Várakozással tekintünk a vezetőkkel folytatott együttműködés elé, amely az európai üzleti tevékenység további bővítését célozza" -- nyilatkozta Hervé Claquin, az ABN AMRO Capital France menedzsmentpartnere. "A NextiraOne páratlan gyakorlattal, és Európa- szerte irigylésre méltó ügyfélbázissal büszkélkedhet."

"A most bejelentett tulajdonosváltás nem jelent szakmai irányváltást cégünk életében, sőt, az ABN AMRO CF európai mivoltából adódóan nagyobb hangsúlyt kap az európai operáció" -- mondta el lapunk megkeresésére Lukács Tamás, a NextiraOne Magyarország ügyvezető igazgatója. "A NextiraOne magyarországi leányvállalata megújult lendülettel folytathatja működését a rendszerintegráció, hang-, adat-, IP- és call center alapú ülteti megoldások kiépítése és üzemeltetése, valamint az üzleti adatok védelme terén."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról