Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 10. 14:33

Növekedő bevétel, stagnáló nyereség a Ciscónál

Szépen nőtt a Cisco bevétele a legutóbbi negyedévben, azonban a részvényalapú kompenzációkkal és a felvásárlásokkal kapcsolatos költségek miatt a cég nyeresége enyhén csökkent.

[HWSW] Szépen nőtt a Cisco bevétele a legutóbbi negyedévben, azonban a részvényalapú kompenzációkkal és a felvásárlásokkal kapcsolatos költségek miatt a cég nyeresége enyhén csökkent.

A hálózati eszközök vezető gyártója a negyedév során 7,32 milliárd dollár bevételt ért el, ami a tavalyi év azonos időszakával összevetve 18 százalékos növekedést jelent. A februárban a Cisco részévé vált Scientific Atlanta összesen 407 millió dollárral járult hozzá a forgalomhoz. A negyedéves nyereség 1,4 milliárd dollárt tett ki, ez némileg kevesebb mint az egy évvel korábban elkönyvelt 1,41 milliárd.

John Chambers elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban és biztató kilátásokat fogalmazott meg a jelenleg is tartó negyedik negyedévről. Chambers szerint a mostani időszakban a Cisco bevétele 7,8 és 7,95 milliárd dollár közé esik majd, ez 18-21 százalékos éves növekedésnek felel meg. A teljes pénzügyi évre 28 milliárdos forgalmat jövendöl a cég, ez 14 százalékos növekedést jelent.

Chambers elmondta, hogy az informatikai ipar egyes szereplői -- például az Intel és a Dell -- mostnanában igen óvatos előrejelzésekkel szolgáltak, azonban szerinte a vállalata kiváló piaci pozícióban van és nincs oka az aggodalomra.

Charles Giancarlo fejlesztési igazgató elmondta, a PC-piac és a kommunikációs eszközök piaca teljesen más ciklusokban működik és a PC-piac most hiába lanyhul, a kommunikációs piac erős. A Cisco ráadásul több lábon áll és több piaci szegmens növekedéséből tud profitálni, beleértve a hálózati eszközöket, részben a szórakoztató elektronikát, illetve a digitális tévéadások vételéhez szükséges berendezéseket. Utóbbiakkal foglalkozik a februárban felvásárolt Scientific Atlanta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról