Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 9. 16:32

Négymilliárd dollárra perelik a Skype-ot

A Morpheus fájlcserélő fejlesztője, a Streamcast Networks több mint 4 milliárd dollár kártérítést és a szolgáltatás beszüntetését követeli a bíróságon a Skype-tól azt állítva, hogy a népszerű internetes telefonszolgáltató jogtalanul használja a tőle ellopott technológiákat.

[HWSW] A Morpheus fájlcserélő fejlesztője, a Streamcast Networks több mint 4 milliárd dollár kártérítést és a szolgáltatás beszüntetését követeli a bíróságon a Skype-tól azt állítva, hogy a népszerű internetes telefonszolgáltató jogtalanul használja a tőle ellopott technológiákat.

A Streamcast szerint a Skype egy fedőcégen keresztül ellopta a Morpheus alapját is képező P2P technológiát, majd erre alapozva indította el internetes telefonszolgáltatását. Amint az ismert, a Skype-ot tavaly szeptemberben 2,6 milliárd dollárért kebelezte be az eBay, a Streamcast keresetében azonban kizárólag a Skype, valamint annak alapítói szerepelnek. A svéd Niklas Zennström és a dán Janus Friis hozták létre a Kazaa fájlcserélőt, amelynek technológiai alapjaira később felépítették a Skype-ot.

A vállalat álláspontja szerint a Streamcast Networks vádjai minden alapot nélkülöznek és a Skype minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogja védeni magát a bíróságon.

a címlapról

seo

0

Sic transit Google kereső

2024. június 21. 09:51

A Google legnépszerűbb szolgáltatására komoly változások várnak, de miért mondják, hogy hanyatlik a kereső?