Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 9. 12:09

Ma érkezik az Intel-alapú Apple MacBook?

Számos külföldi forrás értesült úgy, hogy az Apple ma jelenti be Intel processzoros MacBook noteszgépét, az iBook utódát. A készülékeket kifejezetten otthoni felhasználóknak, diákoknak és oktatási intézményeknek szánja a vállalat. Mivel az amerikai oktatási intézmények a beszerzéseiket a nyáron végzik, az Apple számára éppen ideális az időpont a MacBook bejelentésére, mivel mire a vásárlások megkezdődnek, a gépek már elérhetők lesznek a kereskedőknél.

[HWSW] Számos külföldi forrás értesült úgy, hogy az Apple ma jelenti be Intel processzoros MacBook noteszgépét, az iBook utódát. A készülékeket kifejezetten otthoni felhasználóknak, diákoknak és oktatási intézményeknek szánja a vállalat. Mivel az amerikai oktatási intézmények a beszerzéseiket a nyáron végzik, az Apple számára éppen ideális az időpont a MacBook bejelentésére, mivel mire a vásárlások megkezdődnek, a gépek már elérhetők lesznek a kereskedőknél.

A legolcsóbb Apple notesz

Persze semmilyen garancia nincs arra, hogy a premier ma megtörténik, az azonban biztos, hogy a gépeket már gyártják Tajvanon. Egyes források szerint a bejelentés csak a jövő héten esedékes és a MacBook mellett új iPodokat is bemutat az Apple, köztük a régóta várt, érintőképernyős modellt is.

Az elöregedett, PowerPC G4 processzoros iBook leváltására tervezett notebook a hírek szerint nem 12 vagy 14 hüvelykes kijelzőt kap, hanem 13,3 hüvelyk átlójú, szélesvásznú megjelenítőt. Egyelőre nem tudni részleteket a hardverkonfigurációról, mégis biztosra vehető, hogy a kínálatban olcsóbb, Core Solo processzoros, valamint drágább, Core Duo processzoros modellek egyaránt szerepelni fognak, csakúgy mint a Mac mini esetében. A pletykák szerint a MacBook lesz minden idők legolcsóbb Apple noteszgépe. A legolcsóbb, 12 hüvelykes kijelzővel szerelt iBook 999 dollárba kerül


Apple iBook

Népszerűek az inteles Macek

Amint arról beszámoltunk, az Apple tavaly nyáron jelentette be hogy gépeiben a PowerPC processzorokat fokozatosan az Intel lapkái váltják fel. Az első Intel-alapú Mac az iMac és a MacBook Pro volt, amelyek idén januárban jelentek meg, nem sokkal később pedig a Mac mini is megkapta az Intel legújabb fejlesztésű mobil processzorait. Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak és ma valóban bemutatkozik a MacBook, akkor már csak a Power Mac munkaállomás és az Xserve szerver marad PowerPC-alapokon.

Az Intel-alapú Macek máris igen népszerűek, az Apple az első negyedévben 1,1 millió számítógépet értékesített, amelynek nagyobb része már Intel processzoros konfiguráció volt. Az eladások mindössze 4 százalékkal növekedtek a megelőző év azonos időszakához képest, szakértők szerint ennek oka hogy a vásárlók az új Intel-alapú Apple gépeket várják.

Steve Jobs elnök-vezérigazgató tavalyi ígérete szerint a teljes termékvonal 2007 végére kerül Intel-alapokra, azonban valószínű hogy erre már az idén sor kerül, ugyanis az év közepén megjelenő új Intel asztali és szerverprocesszorok kiváló alapot nyújthatnak egy új Power Mac munkaállomás és Xserve szerver megépítéséhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.