Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Takarékosabbak és gyorsabbak lehetnek a Samsung flashmemóriát tartalmazó merevlemezei

Ady Krisztián, 2006. május 10. 10:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Akár már 2006 végén elérhetőek lesznek a Samsung legújabb, nagy mennyiségű memóriát tartalmazó hibrid merevlemezei. Az elsősorban noteszgépek és más hordozható berendezések számára kifejlesztett új háttértárolók nem csak energiát spórolhatnak, de akár gyorsabban is képesek betölteni az operációs rendszert. A Microsofttal közösen fejlesztett új merevlemezt támogatni fogja a Vista is.

hirdetés
[HWSW] Akár már 2006 végén elérhetőek lesznek a Samsung legújabb, nagy mennyiségű memóriát tartalmazó hibrid merevlemezei. Az elsősorban noteszgépek és más hordozható berendezések számára kifejlesztett új háttértárolók nem csak energiát spórolhatnak, de akár gyorsabban is képesek betölteni az operációs rendszert. A Microsofttal közösen fejlesztett új merevlemezt támogatni fogja a Vista is.

A Samsung elsőként 2003-ban mutatta be a merevlemezben alkalmazott, nagy olvasási sebességre képes OneNAND flash memórialapkáit, melyből a prototípusban egy 1 gigabites kapacitású foglalt helyet. A hibrid merevlemez 128 megabájtnyi nem felejtő memóriája a kapacitása megteltéig gyűjti a merevlemezre írandó adatokat, így a merevlemez tányérjainak forgását eddig az időpontig le lehet lassítani, vagy akár le is lehet kapcsolni. Ez akár 95 százalékos energiamegtakarítást is jelenthet a folyamatosan pörgő tányérú változatokhoz képest. Az álló tányérok növelik a meghajtó megbízhatóságát is, mivel az jobban ellenáll az ütődéseknek, külső hatásoknak.

A nem felejtő memória beépítésének másik előnye, hogy egy úgynevezett boot-buffer létrehozásával jelentősen felgyorsíthatja az operációs rendszer betöltődését. A Microsofttal közösen fejlesztett rendszert támogatni fogja a Vista is, így az ősszel, illetve tél folyamán megjelenő első hibrid merevlemezek különleges képességeit már a Vistával is ki lehet majd aknázni. A hibrid merevlemezt elsőként az április végén megrendezett Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) konferencián lehetett működés közben megtekinteni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.