Szerző: Ady Krisztián

2006. május 4. 13:09

Akár száz fős auditórium is varázsolható a Skype új verziójával

[Clubic.com] Elérhetővé vált a Skype internettelefon szoftver legújabb, 2.5-ös bétaváltozata , mely újabb szolgáltatások garmadáját zúdítja a felhasználókra. Az új verzióból már egyszerűen küldhető SMS bármelyik mobiltelefonnal rendelkező, és annak számát a Skype-ban rögzítő kapcsolatunknak, melynek díjáról azonnal tájékoztatást kapunk a küldő felület láblécén. A nemzetközi hívások is egyszerűsödtek, az országok kódjait már nem kell fejből tudnunk, a listáról választott ország hívókódját a Skype automatikusan beilleszti a hívott szám elé.

[Clubic.com] Elérhetővé vált a Skype internettelefon szoftver legújabb, 2.5-ös bétaváltozata, mely újabb szolgáltatások garmadáját zúdítja a felhasználókra. Az új verzióból már egyszerűen küldhető SMS bármelyik mobiltelefonnal rendelkező, és annak számát a Skype-ban rögzítő kapcsolatunknak, melynek díjáról azonnal tájékoztatást kapunk a küldő felület láblécén. A nemzetközi hívások is egyszerűsödtek, az országok kódjait már nem kell fejből tudnunk, a listáról választott ország hívókódját a Skype automatikusan beilleszti a hívott szám elé.

A legérdekesebb újítás azonban kétségkívül a csoportok létrehozása, mely az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő podcast adásokat helyezi át valós idejű formába. Minden egyes Skypecasts csoport létrehozója egyben moderátor is, aki virtuálisan mikrofont adhat a csoportba jelentkezett felhasználók valamelyikének, aki megoszthatja véleményét, tapasztalatait adott témában a többiekkel, illetve akár el is hallgattathat bárkit. Egy-egy csoportnak akár 100 tagja is lehet, így kisebb auditóriummá is válhat egy-egy virtuális terem, csoport. A csoportokat egy külön weboldalon keresztül lehet megtekinteni, keresni is lehet bennük, illetve egyetlen kattintással akár csatlakozni is lehet hozzájuk.

Skypecast

Az új változat egyszerűsíti a kimenő hívásokat, átirányítást fedező egyenlegünk feltöltését is, illetve képessé vált az Outlookban tárolt kapcsolatok hívására is. A Skype 2.5-ben tovább javult az elérhető hangminőség is. A Skypecasts teljesen ingyenesen használható szolgáltatás, sem a csoportok létrehozása, sem az azokhoz történő csatlakozás nem kerül semmibe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról