:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 4. 10:07

Sokba kerül a fejlesztés az új konzolokra

Veszteséges volt legutóbbi negyedévében az Electronic Arts. A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója szerint a kiábrándító eredmények oka a következő generációs konzolokra való várakozás, amely miatt látványosan visszaesett a jelenlegi gépekre írt szoftverek forgalma.

[HWSW] Veszteséges volt legutóbbi negyedévében az Electronic Arts. A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója szerint a kiábrándító eredmények oka a következő generációs konzolokra való várakozás, amely miatt látványosan visszaesett a jelenlegi gépekre írt szoftverek forgalma.

A március 31-én véget ért időszakban az EA 641 millió dolláros bevételt ért el, amely messze felülmúlta a vállalat 500-600 milliós várakozását és a tavalyi év azonos időszakának 16 százalékkal alacsonyabb eredményét. A vállalat ugyanakkor 16 millió dolláros nettó veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, míg egy éve 8 milliós nyereségről számolt be.

A cég közölte, hogy az új konzolokra a játékok fejlesztése lényegesen nagyobb erőforrásokat követel a vártnál, amely vissza fogja vetni az EA profittermelő képességét is. A jelenlegi pénzügyi évre az Electronic Arts 35 és 65 cent közötti részvényenkénti eredményt vár ami jelentősen elmarad a Thomson First Call által megkérdezett elemzők által prognozsztizált 1,07 dollártól.

Warren Jenson pénzügyi igazgató elmondta, hogy az EA jelentős összegeket fektet majd a következő generációs konzolokra írt játékok, az online játékok és a mobiltelefonos szoftverek fejlesztésébe. Az új konzolos fejlesztések idén már kétszer annyiba kerülnek az EA-nak mint tavaly, bár az is igaz, hogy ezzel párhuzamosan a kifutó gépekre való fejlesztések költségei csökkennek.

A mozifilmekből készült játékokra korábban nagy hangsúlyt fektető EA vezetői közölték, a jövőben a vállalat inkább az eredeti ötletekre kíván építeni, mivel az ilyen játékok nagyobb nyereséget hoznak a vállalatnak, mint a mozifilmeken alapulók. Az EA film alapján készült ismertebb játékai között találhatók a Gyűrűk ura és a Harry Potter sorozat tagjai, illetve a nemrég megjelent Keresztapa.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.