Szerző: Ady Krisztián

2006. május 03. 14:46:51

Tovább gyorsuló ADSL-csomagok, jön az ADSL2+

A Magyar Telekom bejelentette, hogy június 1-jétől országszerte közel 500 településen teszi elérhetővé az ADSL2+ technológián alapuló szolgáltatását. Az új, fejlettebb technológia nagyobb lefedettségi körben teszi elérhetővé a jelenlegi sávszélességeket, azonos távolság mellett nagyobb sávszélességet nyújthat, illetve akár 18 megabit/s-os sebességű csomagok létrehozását is lehetővé teszi.

[HWSW] A Magyar Telekom bejelentette, hogy június 1-jétől országszerte közel 500 településen teszi elérhetővé az ADSL2+ technológián alapuló szolgáltatását. Az új, fejlettebb technológia nagyobb lefedettségi körben teszi elérhetővé a jelenlegi sávszélességeket, azonos távolság mellett nagyobb sávszélességet nyújthat, illetve akár 18 megabit/s-os sebességű csomagok létrehozását is lehetővé teszi.

Az ADSL2+ technológia elsőként a Pantelnél mutatkozott be hazánkban, tavaly ősszel, a Magyar Telekom pedig ezen a megoldáson alapuló ADSL-szolgáltatást indított a közelmúltban Budapest XIII. és XIV. kerületének bizonyos területein -- azokon a területeken, ahol eddig nem volt elérhető ADSL-szolgáltatás. Az ezeken a területeken végzett tesztüzem alatt minden április 24. és május 31. között beérkezett új ADSL megrendeléshez szeptember 30-ig 12 megabit/s-os maximális, valós letöltési sebességet biztosít a Magyar Telekom függetlenül attól, hogy melyik internet szolgáltatótól, mekkora sebességű csomagot rendelt az ügyfél.

A fejlettebb technológiával elérhető nagyobb sávszélességet hamarosan a végfelhasználók is megismerhetik, a Magyar Telekom ugyanis június 1-jétől ADSL2+ technológián alapuló kereskedelmi termékek bevezetését tervezi országszerte: Budapest 12 kerületében és közel 500 településen. Az alaphálózati szolgáltató két új, nagy sávszélességű csomagot biztosít majd az internetszolgáltatóknak, melyeknél 12 megabit/s, illetve 18 megabit/s lesz a maximálisan elérhető letöltési sebesség. A további gyorsulást jelentő új csomagokat az internetszolgáltatókon keresztül lehet majd elérni, megrendelni.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 02:32

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.