Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 3. 15:17

Duet néven lesz kapható a Microsoft és az SAP közös fejlesztésű szoftvere

A Microsoft és az SAP tegnap bejelentették, hogy a közösen fejlesztett, eddig Mendocino kódnéven ismert szoftverük júniusban Duet néven kerül piacra. A vállalatok szerint az első tesztek sikeresen zajlanak, máris közel 100 közös ügyfél és partner használja sikerrel a Duetet, köztük olyan szervezetek mint az Atmel és az Infosys.

HIRDETÉS

[HWSW] A Microsoft és az SAP tegnap bejelentették, hogy a közösen fejlesztett, eddig Mendocino kódnéven ismert szoftverük júniusban Duet néven kerül piacra. A vállalatok szerint az első tesztek sikeresen zajlanak, máris közel 100 közös ügyfél és partner használja sikerrel a Duetet, köztük olyan szervezetek mint az Atmel és az Infosys.

A Duet a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek. A szoftver segítségével lehetőség nyílik például arra, hogy az Outlookban megnyitott e-mailben található adatok automatikusan bekerüljenek a vállalatirányítási rendszerbe, a határidőnaplóban pedig megjelenjenek az SAP-ban felvett projekt-megbeszélések.

Shai Agassi, az SAP termékfejlesztési igazgatója szerint a mySAP integrációja a jól bejáratott Office alkalmazásokkal jelentős előny lesz a vállalat számára az Oracle-lel folytatott harcban. A két vállalat fejlesztőmérnökei már régóta dolgoznak azon, hogy a Microsoft és az SAP termékei együttműködhessenek. Jeff Raikes, az Office termékekért felelős Microsoft-vezető elmondta, a cél az, hogy az integráció számos lépése automatikus legyen annak érdekében, hogy az ügyfeleknek ne kelljen külső szakértők segítségét igénybe venni, ha integrálni szeretnék az Office-t és a mySAP-t.

Agassi szerint világszerte mintegy 60 millió olyan alkalmazott dolgozik, aki egyszerre használja a Microsoft Office-t és a mySAP-t. A Duet az SAP számára új felhasználókat hozhat, akik eddig túl bonyolultnak találhatták a vállalatirányítási rendszereket, a Microsoft Office felhasználói számára pedig lökést adhat ahhoz, hogy a régebbi változatokat újabbra frissítsék. A Mendocino első változatához legalább Office 2003 szükséges.

A Microsoft és az SAP közöték, hogy még az év vége előtt újabb funkciókkal bővítik a szoftvert, közvetlen integrációt lehetővé téve az SAP ügyfélkapcsolati (CRM) és beszállítói (SRM) moduljával. Az új funkcionalitás mellé új nyelvek támogatása is megérkezik, valamint a szoftver már kompatibilis lesz a jövőre érkező Office 2007-tel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 18:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.