Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 3. 11:15

Az ATI veszi meg a Bitboyst

Az ATI Technologies 44 millió dollárért vette meg a finn Bitboys vállalatot, amely még az ezredforduló tájékán hívta fel magára a figyelmet egy mindent ütő grafikus chippel, amelyből sosem lett termék, csupán szóbeszéd maradt.

[HWSW] Az ATI Technologies 44 millió dollárért vette meg a finn Bitboys vállalatot, amely még az ezredforduló tájékán hívta fel magára a figyelmet egy "mindent ütő" grafikus chippel, amelyből sosem lett termék, csupán szóbeszéd maradt.

A finn cég ezután mobil videogyorsítók fejlesztésére összpontosította erejét és 2003-ban be is jelentette Acceleon termékcsaládját. Éppen a mobil eszközökbe szánt grafikus lapkák fejlesztése terén szerzett tapasztalat miatt került az ATI látóterébe a Bitboys, amely a jövőben az ATI mobil részlegét erősíti majd, illetve a kanadai cég európai mobil fejlesztőközponjtaként működik.

Az Acceleon lapkák egyedülálló tulajdonsága, hogy képesek a vektoros grafikus megjelenítés hardveres gyorsítására, aminek köszönhetően interaktív, animált, szabadon skálázható összetevőkből álló felhasználói felületek kialakítása válik lehetővé mobiltelefonokon vagy tenyérgépeken. A megállapodástól a Bitboys azt várja, hogy az ATI márkaneve, ügyfélkapcsolatai és értékesítési csatornái, valamint szoftverei révén az Acceleon lapkák nagyobb népszerűségre tesznek szert.

"A Bitboys kiválóan összepasszol az ATI-val" -- mondta Paul Dal Santo, az ATI kézieszközökért felelős részlegének vezetője. "A mobiltelefonos grafika és multimédia egyre inkább a hardveres gyorsításra áll át és a Bitboys csapata kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy ebből a változásból az ATI vezetőként jöjjön ki."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról