Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 3. 10:21

Jó európai programozókat keres a Google

Első ízben rendez európai programozóversenyt a Google, ahol a vállakozó kedvű fejlesztők az általuk kiválasztott programnyelven készíthetik el a feladványokat. A Code Jam Europe weboldalon regisztrált felhasználók május 23-án kapják meg az első feladatot, amelynek megoldását határidőre vissza kell küldeniük. A megoldásokat a Google értékeli, a legjobbak jutnak a következő fordulóba.

[HWSW] Első ízben rendez európai programozóversenyt a Google, ahol a vállakozó kedvű fejlesztők az általuk kiválasztott programnyelven készíthetik el a feladványokat. A Code Jam Europe weboldalon regisztrált felhasználók május 23-án kapják meg az első feladatot, amelynek megoldását határidőre vissza kell küldeniük. A megoldásokat a Google értékeli, a legjobbak jutnak a következő fordulóba.

Az internetes verseny három fordulós, ezután a legjobb 50 programozó a Google költségén az írországi Dublinba utazik, ahol a 2500 eurós (~655 ezer forintos) fődíjért mérheti össze a tudását, illetve meghívják a vállalathoz egy állásinterjúra is. A Google Code Jam már több ízben megrendezésre került az Egyesült Államokban, kétszer Indiában és egyszer Kínában is, európai megmérettetésre azonban még nem került sor annak ellenére, hogy a keresővállalat jelen van az öreg kontinensen, az Egyesült Királyságon kívül Svájcban és Norvégiában is van Google-központ.

Shannon Maher, a Google brit mérnöki csapatának vezetője elmondta, a cég célja a kapcsolatok szorosabbra húzása az európai programozó közösséggel. Maher rámutatott, a legjobb szakemberek toborzása rendkívül fontos a Google számára, hiszen alapvetően az ő tudásuk határozza meg hogy milyen lesz egy termék. "Az egész a fejlesztésről, az intelligenciáról és a problémamegoldásról szól. Azt szoktuk mondani, hogy nehéz dolgunk van, de azért élvezzük."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról